Subota, 26. studenoga 2022.

Kreće rekonstrukcija glavnog đurđevačkog trga, Janči: ‘Naš trg postat će zeleniji i ljepši’

Cilj je da do kraja godine imamo provedenu nabavu za izvođača radova na rekonstrukciji trga te da početkom iduće godine možemo početi s radovima, istaknuo je gradonačelnik Janči

Preporučujemo

Đurđevački su vijećnici na sjednici jednoglasno donijeli Akcijski plan održivog energetskog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP) Grada Đurđevca čije je donošenje bio preduvjet za prijavu projekta uređenja Trga svetog Jurja u Đurđevcu.

U sklopu prilagodbe klimatskim promjenama planiraju se mjere kojima će se doprinijeti smanjenju potrošnje energije misije CO2 i smanjivanju utjecaja klimatskih promjena za generacije koje dolaze.

Jedna mjera je i ozelenjavanje urbanih područja grada te je nakon održane sjednice Gradskog vijeća prijavljen projekt uređenja gradskog trga na raspisan natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Hrvoje Janči i Željko Lacković
Hrvoje Janči i Željko Lacković // Foto: Grad Đurđevac

“Idemo u rekonstrukciju trga, a cilj je da do kraja godine imamo provedenu nabavu za izvođača radova na rekonstrukciji trga te da početkom iduće godine s dolaskom ljepšeg vremena možemo početi s radovima prema prostorno-programskoj studiji kakva je napravljena prije šest godina. Tako će naš trg postati zeleniji i ljepši”, pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči te dodao je kako je vrijednost prijavljenog projekta oko pet milijuna kuna, a od čega će tri milijuna kuna biti osigurano bespovratnih sredstava.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković naglasio je kako Đurđevac teži ozelenjivanju gradskih površina, zaštiti okoliša i osvještavanju ljudi o važnosti očuvanja okoliša.

“Ovo je samo nastavak prijava ovakvih projekata i osiguravanje bespovratnih EU i nacionalnih sredstava”, rekao je Željko Lacković.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti