2.9 C
Zagreb
Subota, 6. ožujka 2021.

Kreće rekonstrukcija mosta na potoku Gliboki, načelnik Dombaj: Općini Drnje je sigurnost mještana na prvom mjestu

Investicija je vrijedna 4,6 milijuna kuna plus PDV, a bit će financirana iz programa redovitog održavanja cesta

Preporučujemo

Nakon uspješne suradnje i dogovora s Hrvatskim cestama uskoro kreću radovi na rekonstrukciji mosta na potoku Gliboki na državnoj cesti DC41 u Drnju.

Krajem prošle godine izvođač je uveden u posao, a odrađeno je izmicanje instalacija kao priprema za glavne građevinske radove.

Novi most imat će širinu za dvosmjerni promet, a uz kolne trake bit će rampe za pješake, nova ograda i rasvjeta, uz rekonstrukciju i modernizaciju prometnice u dužini od sto metara sa svake strane novog mosta.

Investicija je vrijedna 4,6 milijuna kuna plus PDV, a bit će financirana iz programa redovitog održavanja cesta.

Na zadnjem sastanku u Općini Drnje, gdje su uz općinskog načelnika Petra Dombaja bili prisutni predstavnici Hrvatskih cesta na čelu s Davorom Bobičancom, predstavnici izvođača iz tvrtke Colas i tvrtke Mar, stručni nadzor, predstavnici policije i drugi, dogovoreni su svi detalji i radovi mogu krenuti.

Most se 15. ožujka zatvara na period od četiri mjeseca koliko bi trebala trajati rekonstrukcija i proširenje postojećeg.

– Sve vas unaprijed molimo za razumijevanje i strpljenje za vrijeme radova. O obilaznim pravcima bit ćete obaviješteni nakon što prometna policija potvrdi elaborate koje smo dali na suglasnost – istaknuo je općinski načelnik Petar Dombaj.

Također, dogovoreno je i postavljanje završnog sloja asfalta u duljini više od 3 kilometara u Botovu u sklopu završetka rekonstrukcije državne ceste DC41.

Uz to, pokrenuto je i projektiranja nove prometnice izvan Botova koja će pridonijeti sigurnijem i kvalitetnijem prometovanju, a ona znači napuštanje stare trase preko Vlajićevog mosta i oštrih zavoja.

– Izrazito nas veseli što su Hrvatske ceste podržale naše inicijative oko modernizacije prometne infrastrukture na području općine Drnje i što će Drnje konačno dobiti most kakvog zaslužuje. Prije svega, rekonstrukcijom mosta na potoku Gliboki, sigurnost prometovanja bit će na daleko višoj razini, posebno dok su u pitanja djeca, mještani Općine, što je do sada bio najveći problem. Općini je ta investicija ključna u daljnjem projektiranju biciklističko-pješačkih staza jer je most dosad bio ‘usko grlo’ i predstavljao je problem, a to više neće biti slučaj. Hvala Hrvatskim cestama što su u nama prepoznali pouzdanog partnera i što su za naš kraj, konkretno radove na području Općine Drnje osigurale više od 7 milijuna kuna plus PDV u zadnjih godinu dana – rekao je načelnik Dombaj.

Najnovije objave