Petak, 29. rujna 2023.

Križevci izabrani za grad s najvećim napretkom u kvaliteti života

Kada ste u okruženju Koprivnice, Varaždina, Bjelovara i drugih gradova koji su ovdje također nominirani, morate biti ponosni kao pobjednik. Križevčani zaslužuju najbolje i zato smo tu, rekao je gradonačelnik Rajn

- Advertisement -

Prema istraživanju portala gradonacelnik.hr, Jutarnjeg lista i agencije Ipsos Grad Križevci je u posljednje četiri godine postigao najveći napredak na polju izdvajanja i ulaganja u kvalitetu života i tako osvojio titulu najboljeg grada u Hrvatskoj.

Riječ je o tradicionalnom izboru najboljih gradova Hrvatske i to u nekoliko kategorija – kvaliteta života, najveći napredak u kvaliteti života, gospodarstvo, povlačenje novaca iz EU fondova te obrazovanje i mladi.

Ovo je treći put da su Križevci osvojili titulu najboljeg grada, a na svečanom proglašenju gradonačelnik Mario Rajn je prilikom preuzimanja plakete istaknuo sljedeće:

- Advertisement -

– Kada ste u okruženju Koprivnice, Varaždina, Bjelovara i drugih gradova koji su ovdje također nominirani, morate biti ponosni kao pobjednik. Križevčani zaslužuju najbolje i zato smo tu.

U kategoriji „Najveći napredak u kvaliteti života“ Križevci su u završnici bili s gradovima Klanjec, Metković, Sinj i Sisak, a kako objašnjava portal Gradonačelnik.hr, Križevci su ostvarili najveći napredak u šest prestižnih kriterija kvalitete života.

Iz ekonomske ‘baterije’ pokazatelja kvaliteta života, Križevci su značajno poboljšali efikasnost gradske uprave i indeks nezaduženosti. Zatim su tu i poboljšanja visine proračunskih izdvajanja za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade te izdvajanja za usluge unaprjeđenja stanovanja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti