Petak, 9. prosinca 2022.

Kroz projekt Odjek u Koprivnici osigurano 40 pomoćnika u nastavi za ukupno 46 učenika

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a projektni partneri su OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Braća Radić, OŠ Đuro Ester i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce

Preporučujemo

U ponedjeljak je u koprivničkoj Gradskoj vijećnici održana početna konferencija projekta Odrastanje u jednakosti – ODJEK IV.

Riječ je o projektu kojim se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

Ispred Grada Koprivnice konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

“S provedbom projekata ODJEK započeli smo još 2015. godine i do sada je povučeno oko 11,5 milijuna kuna, od čeka je 9 milijuna kuna europskih sredstava, a 2,5 milijuna kuna je osigurano iz proračuna Grada Koprivnice. Ono što smo dobili kao povratnu informaciju je da je projekt iznimno važan jer brojnim našim učenicama i učenicima su pomoćnici u nastavi bili neophodni za obrazovanje i pripremu za sve što ih dalje čeka u životu”, istaknuo je gradonačelnik Jakšić te napomenuo kako je sretan što se i ove godine nastavlja s ovim hvalevrijednim projektom.

Početna konferencija projekta Odrastanje u jednakosti

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica dok su projektni partneri Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski, Osnovna škola Braća Radić, Osnovna škola Đuro Ester i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

“Naziv samog projekta Odrastanje u jednakosti u potpunosti govori koliko je važno da su djeca koja su dio projekta jednaka sa svima ostalima. Veliko je bogatstvo imati jednakost u razredu, a to postižemo upravo kroz naše asistente u nastavi”, istaknula je ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović te zahvalila svim koordinatorima na projektu, ravnateljima škola i Gradu Koprivnici na suradnji.

Projekt Odjek IV službeno je započeo 2. kolovoza i provodit će se sve do 2. kolovoza 2022. godine.

“Odjek IV financiran je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda. Vrijednost mu je 1.812.072 kuna, od kojih bespovratna sredstva iznose 1.540.261,20 kuna”, rekla je voditeljica projekta je Maja Ferlindeš.

Kroz projekt Odjek IV osigurano je 40 pomoćnika u nastavi za ukupno 46 učenika.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti