Srijeda, 28. veljače 2024.

Kroz projekt “Živjeti zdravo” OŠ Gola dodijeljeni poligoni za tjelesnu aktivnost

OŠ Gola je u projekt prijavila svoje četiri područne škole: PŠ Gotalovo, PŠ Otočka, PŠ Ždala i PŠ Novačka i jako ih veseli što su te područne škole uspjele ući u 1 000 škola kojima su dodijeljeni poligoni

- Oglas -

HZJZ je kroz projekt „Živjeti zdravo“ osigurao bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda pomoću kojih osnažuje provedbu aktivnosti Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. U školskoj godini 2021./2022. planiran je početak provedbe projektne aktivnosti „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece“ u 1000 područnih osnovnih škola bez sportske dvorane kako bi im omogućili lakšu provedbu nastave Tjelesne i zdravstvene kulture u prostorno ograničenim uvjetima i povećali razinu tjelesne aktivnosti školske djece.

OŠ Gola je u projekt prijavila svoje četiri područne škole: PŠ Gotalovo, PŠ Otočka, PŠ Ždala i PŠ Novačka i jako ih veseli što su te područne škole uspjele ući u 1 000 škola kojima su dodijeljeni poligoni.

Četiri učiteljice razredne nastave, Ana-Marija Sataić, Sanja Solić, Kristina Strugar-Solić, Žuža Zabjan te učiteljica tjelesne i zdravstvene kuluture u OŠ Gola Sanja Šandrovčan, sudjelovale su na edukaciji koja je održana u OŠ Malešnica u  Zagrebu. Tamo ih je kineziolog dr.sc. Slaven Krtalić, upoznao sa svim rekvizitima koji se nalaze u opremi za poligon (čunjevi, obruči, lopte, kocke, spužvaste životinje, palice, savitljive palice, savitljive spužve, puzzle, marame) te njihovom namjenom i načinom korištenja u nastavi TZK.

- Oglas -

Učiteljice iz OŠ Matije Gupca u Zagrebu pokazale su primjere poligona koje su one koristile u nastavi te nekoliko primjera kako se dijelovi poligona mogu koristiti u nastavi matematike, likovne i glazbene kulture te prirode i društva. Djeca se vrlo brzo nauče služiti svim rekvizitima, te ih mogu samostalno postavljati. Učenici uživaju u igri na poligonima, a uz to se kreću, skaču, provlače, pužu i trče.

Učiteljice su navele kako se poligon može složiti u holu ili hodniku škole, na dvorištu ili parku škole, na igralištu. Vrlo je jednostavan za postavljanje, a od dobivenih rekvizita moguće je postaviti šest poligona odjednom. Na ovaj način mogu se izvoditi različite vježbe koje su predviđene u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture. Poligon uvelike pomaže područnim školama koje nemaju dvorane ili primjeren prostor za vježbanje jer se jednostavno postavlja bilo gdje u školi ili učionici.

Nakon edukacije učiteljice će svojim kolegicama i kolegama na školskim aktivima prenijeti sve o čemu su se danas educirale, a nastava TZK-a će biti još zanimljivija učenicima na područnim školama.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti