Subota, 4. prosinca 2021.

Općina Molve putem gerontodomaćica nastavlja pomagati svojim starijim i nemoćnim osobama

U suradnji sa nositeljem ovog projekta, Općinom Kalinovac, Općina Molve može realizirati ciljeve osnaženja sposobnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena prema obrazovanju, godinama i radnom iskustvu i sličnim ranjivim skupinama

Preporučujemo

U sklopu projekta „Brižne žene Podravske“ i natječaja „Zaželi – program zapošljavanja žena“ započela je druga faza kojom će se nastaviti ovaj uspješan projekt u pomoći osobama treće dobi i onima kojima je to u lošem socijalnoekonomskom stanju potrebno.

Novim natječajem za žene koje su se zaposlile kao gerontodomaćice, pomagat će potrebitima u nabavci namirnica i lijekova, u pripremi obroka i održavanju kućanstva korisnika ovoga programa. Osim toga, ovdje se radi i na povećanju socijalne integracije ugroženih osoba gdje će žene pomagati potrebitima i u društvenom aspektu, poput socijalne integracije i posredovanja u ostvarivanju različitih prava i pružanja podrške.

U suradnji sa nositeljem ovog projekta, Općinom Kalinovac, Općina Molve može realizirati ciljeve osnaženja sposobnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena prema obrazovanju, godinama i radnom iskustvu i sličnim ranjivim skupinama. Nastavkom sudjelovanja u ovome projektu Općina Molve potiče socijalnu uključenost i povećanje životnog standarda u svojoj lokalnoj zajednici. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” u sklopu natječaja “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”.

Molvarske gerontodomaćice sklopile su ugovor sa Općinom na 12 mjeseci tijekom kojih će se brinuti o ukupno 24 korisnika ovoga projekta.

 

Najnovije objave