Ponedjeljak, 24. siječnja 2022.

Podravka Vegeta s optimizmom dočekuje Budućnost, na utakmicu može samo 400 gledatelja

Vjerujem da ćemo napraviti korak više nego prošle sezone. Prvenstveno smo bolji zato što imamo igračice koje igraju u oba smjera pa nećemo morati toliko mijenjati, rekla je Dejana Milosavljević

Preporučujemo

Podravka Vegeta i Budućnost Bemax u subotu od 18 sati u Koprivnici igraju utakmicu 1. kola nove sezone DELO Lige prvakinja.

– Sve smo jako nestrpljive, jedva čekamo da sve krene. Iza nas su vrlo teške, naporne i duge pripreme, i jedva čekamo da pokažemo što smo sve napravile. Naravno, nadamo se najboljem – rekla je Dejana Milosavljević, vanjska igračica hrvatskih prvakinja.

Crnogorska reprezentativka Dijana Mugoša dobro poznaje prvog suparnika.

– To je za mene poseban dan, posebna utakmica, ali ništa manje bitna nego svaka druga. Za svaku utakmicu pripremamo se maksimalno, tako i za njih. Atmosfera je dobra, dosta je novih igračica koje jedva čekaju da utakmica počne, tako i mi koje smo već dugo ovdje. Dat ćemo svoj maksimum, pripremamo se dobro i jedva čekamo da počne – rekla je Mugoša na konferenciji za novinare.

Dejana Milosavljević
Dejana Milosavljević // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Trener Neven Hrupec kazao je kako postoje tek manji problemi s ozljedama. Lea Franušić na treningu je ozlijedila gležanj, ali će je liječnička služba pokušati osposobiti za nastup.

– Mislim da Budućnost dočekujemo spremni. Dat ćemo sve od sebe da napravimo sve što je u našoj moći da ostvarimo prvu pobjedu na domaćem terenu.

Kakav suparnik vas očekuje?

– Sigurno da je ovaj start specifična utakmica za sve, jer vjerujem da ni oni nemaju baš puno informacija o nama, kao ni mi o njima. Već u 2. kolu će to sigurno biti puno lakše. Znamo da su određene iskusne igračice napustile Budućnost, i da su pomladili ekipu, dosta je novih igračica. S druge strane, to imamo i mi. Prema tome, očekujemo borbenu, discipliniranu i čvrstu ekipu bez obzira na to tko igra. Za to se trebamo pripremiti najbolje što možemo, gledati sebe i dati svoj maksimum da tu utakmicu odradimo što je moguće bolje i da pobijedimo, bez obzira na njihova imena. Sigurno da je kvalitetne igračice teško nadomjestiti, no i nama su otišle pojedine igračice. Budućnost je Budućnost, ima svoj rejting i renome kojeg trebamo respektirati, dolazi nam veliki protivnik.

U pripremama Podravka nije bila previše uvjerljiva, no sve je to očekivano s obzirom na brojne promjene.

– Meni je sve to kao treneru normalan proces. Treba razlučiti da pripremne utakmice služe da se ekipa priprema. Mi smo uoči tih utakmica ponekad koristili i jutarnje treninge. Uoči utakmice s Krimom trenirali smo dva dana zaredom po dva i pol sata, pa nakon toga odigrali, ali u takvom sastavu da svima možemo dati priliku, jer su sve priliku i zaslužile. Tu rezultat nije primaran. Što se tiče uigranosti, nedostaje nam 10 do 15 zajedničkih utakmica, da se sve kockice poslože, i da se igračice bolje osjete. Da vidimo tko kako funkcionira pod pritiskom, gdje ćemo se naći u obrani i napadu. Puno je lakše ako se ekipa samo malo promijeni. Međutim, ako se rade velike promjene, onda to više nije nadogradnja već izgradnja nečeg od početka. Jednako je tako u obrani i napadu. One se same moraju bolje upoznati kroz utakmice, jer trening je jedno, a utakmica ipak nešto drugo. Ali ja sam optimist. Mislim da je imamo dobru, radnu i perspektivnu ekipu. Tu sad samo treba imati strpljenja, u prvom redu mi treneri, pa igračice, a onda i svi ostali. Preko noći se sigurno ništa neće napraviti. Do polusezone će to izgledati puno drugačije, ali ovog trenutka to nas nitko ne pita. Idemo u prvu utakmicu na glavu, na pobjedu, a ostale će stvari dolaziti postupno.

Neven Hrupec
Trener Podravke Vegete Neven Hrupec // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Na koliko ste sada posto?

– Matematički se teško izraziti. Gledajući naš rad, svakodnevno se možemo dizati, postoje segmenti gdje se možemo popraviti, u obrani, napadu, tranziciji, kontri i postavljenom napadu. Mnogo je posla da bismo svi mi funkcionirali onako kako ja hoću, no to nije alibi. Mi idemo utakmicu po utakmicu, ne zanima nas protivnik. Igramo kod kuće, moramo se spremiti, idemo po prve bodove. Vjerujem da nitko neće ‘umirati u ljepoti’, potrebna je tolerancija i za eventualne pogreške.

Dolazi li Budućnost u nezgodno vrijeme? Bi li bilo bolje da je ta utakmica u nekom kasnijem terminu?

– Možda bi bilo bolje da smo uigraniji pa bismo imali veću šansu za pobjedu, no s druge strane, otvaramo Ligu prvakinja s protivnikom kojeg se može pobijediti. Bilo bi lijepo zbog samopouzdanja igračica i svih nas u klubu pobijediti. No, da nam dolaze Ferencvaroš ili Brest, opet bismo jednako ušli u tu utakmicu. Odemo što bolje odigrati, idemo probati dobiti svaku utakmicu. Prije svega moramo vjerovati da se može.

Dejana Milosavljević slaže se da je ekipa konkurentnija nego u prošloj sezoni, kad ciljevi nisu ostvareni.

– Mislim da je, definitivno. Prije svega, imamo puno širi kadar, što je u ovakvom natjecanju prijeko potrebno. Većina novih cura još se nije okušala u ovom rangu natjecanja, što je za njih novi veliki izazov, tako da im želje i motiva ne nedostaje. Vjerujem da ćemo napraviti korak više nego prošle sezone. Prvenstveno smo bolji zato što imamo igračice koje igraju u oba smjera pa nećemo morati toliko mijenjati. Konkurentniji smo jer imamo veću mogućnost za rotacije.

Dijana Mugoša
Dijana Mugoša // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

A kako dišu u Podgorici glede ove utakmice, nadaju li se da će nešto ‘ušićariti’ u Koprivnici?

– Odlično znam te cure, to su sve moje suigračice iz reprezentacije. One će napraviti sve da pobijede, jer im je takav karakter. Mislim da ovdje nitko ne dolazi pognute glave, ali isto tako mi smo na domaćem terenu. Vjerujem da niti jedna ekipa ovdje neće doći i reći ‘lako ćemo mi to’, nego da ćemo ih sve dobro namučiti. Neke su ekipe možda bolje, ali ne bih se složila s tim da su nam šanse samo Borussia Dortmund i Budućnost. Bit će tu još prilika za bodove, pogotovo uz podršku publike, što je nama dodatni vjetar u leđa. Nadamo se najboljem.

U dvoranu samo s Covid potvrdom i maskama

Podravka Vegeta i Budućnost Bemax igraju u subotu od 18 sati u SD ‘Josip Samaržija – Bepo’ u Koprivnici. Dozvoljeni kapacitet dvorane je 400 gledatelja koji će cijelo vrijeme morati imati maske, a da bi ušli u dvoranu trebat će im važeća Covid potvrda. Ulaznice će se dijeliti u petak od 14 do 17 sati ispred dvorane, a televizijski prijenos je na Arena Sportu 2.

- Advertisement -

Najnovije objave