Utorak, 31. siječnja 2023.

Ksenija Ostriž predstavila Koprivnicu na konferenciji o upotrebi biootpada

Na konferenciji su sudjelovali i Saša Grubačević, voditelj Sektora gospodarenja otpadom i Petra Kolarić Kapusta, voditeljica Kompostane Herešin

Preporučujemo

U Koprivnici se održava konferencija ‘Uporaba biootpada – kompostiranje i proizvodnja bioplina’ koju je organizirala Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora, izvijestio je Ured gradonačelnika.

Na konferenciji sudjeluju njemački i hrvatski stručnjaci, a ista se održava putem videolinka. Stručnjaci i predstavnici hrvatskih tvrtki i institucija s područja gospodarenja otpadom okupili su se u Enteru.

Uvodno izlaganje održala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice. Na konferenciji su sudjelovali i Saša Grubačević, voditelj Sektora gospodarenja otpadom i Petra Kolarić Kapusta, voditeljica Kompostane Herešin.

Oni su za sudionike organizirali obilazak Kompostane te im predstavili proces kompostiranja biorazgradivog otpada novom tehnologijom koju je razvila tvrtka Tehnix u suradnji sa hrvatskim znanstvenicima i stručnjacima s područja zaštite okoliša.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti