Utorak, 6. lipnja 2023.

LAG – Sjeverozapad: Novih četiri milijuna kuna za malu društvenu infrastrukturu

Općine i gradovi su sredstva koja su dobila na prvom natječaju za ovaj tip operacije iskoristile vrlo uspješno, a ta su sredstva uložili u poboljšanje takozvane male komunalne infrastrukture

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad objavila je 27. prosinca drugi natječaj za provedbu Tipa operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG natječaju iznosi 4 milijuna 84 tisuće i 739 kuna, a visina potpore po nositelju projekta iznosi najviše 291 tisuća i 767 kuna.
Ovaj tip operacije sukladan je Tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad – općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica te gradovi – Ivanec, Lepoglava i Varaždin.

Rok za podnošenje prijave projekata je od 17. siječnja do 28. veljače 2022. godine.

– Ovo je već drugi natječaj koji je naš LAG raspisao za ovaj Tip operacije iz Programa ruralnog razvoja, koji je namijenjen jedinicama lokalne samouprave s područja naše lokalne akcijske grupe. Općine i gradovi su sredstva koja su dobila na prvom natječaju za ovaj tip operacije iskoristile vrlo uspješno, a ta su sredstva uložili u poboljšanje takozvane male komunalne infrastrukture. Tim su sredstvima općine i gradovi uređivali sportska i dječja igrališta, mjesna groblja, društvene domove, čime su značajno poboljšali komunalni i društveni standard na svom području. Stoga vjerujem da će sredstva koja su ponuđena na novom natječaju LAG-a za Tip operacije 7.4. ponovo dobro iskoristiti za dobro svojih mještana – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Sve potrebne informacije o obrascima, uvjetima i načinu prijave prijavitelji mogu pronaći na mrežnoj stranici www.lagsz.hr.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti