Petak, 19. kolovoza 2022.

LIGA PRVAKINJA Podravka Vegeta potopljena u Dortmundu, ovo je bilo jako slabo

U sljedećem kolu Podravka Vegeta će u subotu, 13. studenoga u 18 sati u Koprivnici dočekati ruski Rostov

Preporučujemo

Rukometašice Podravke Vegete danas su gostovale kod Borussije u Dortmundu u utakmici 6. kola DELO Lige prvakinja.

Koprivničanke su na dalek put u Njemačku krenule u petak autobusom i to značajno oslabljene. Zbog ozljeda su izostale Dejana Milosavljević, Irina Stelmah, Ana Buljan i Nikolina Zadravec.

Bila je to ujedno nova europska premijera novog Podravkinog trenera Gorana Mrđena, koji je u svom trećem mandati na klupi hrvatski prvakinja na početku ovog tjedna zamijenio Nevena Hrupeca.

Nije za Podravku krenulo dobro, već nakon desetak minuta Borussia se počela odvajati koristeći slabu Podravkinu obranu i pogreške u napadu. Radile su se opet tehničke pogreške, donosili pogrešni odabiri, upućivali slabi udarci. Puno posla čeka Mrđena kako bi posložio stvari koje ne izgledaju onako kako se na početku sezone priželjkivalo.

Samo osam golova zabila je Podravka u prvom dijelu, od toga šest Larissa Kalaus. U nepunih pet minuta nastavka Borussia je zabila šest golova, bilo je jasno već tada da se preokret neće dogoditi, a s ovakvom igrom Podravka će se teško probiti u drugi krug Lige prvakinja.

Na kraju je bilo 38:14, poluvrijeme 16:8. Težak potop u Njemačkoj…

U sljedećem kolu Podravka Vegeta će u subotu, 13. studenoga u 18 sati u Koprivnici dočekati ruski Rostov. Sljedećeg tjedna u utorak u Koprivnicu dolazi Umag, dva dana kasnije slijedi gostovanje u Dugom Selu.

BORUSSIA DORTMUND – PODRAVKA VEGETA 38:14 (16:8)
DORTMUND – Helmut Körnig Halle. Gledatelja 500. Sutkinje: Ioanna Christidi i Ioana Papamattheou (Grčka). Delegat: Henrik Mäkinen (Švedska).
BORUSSIA DORTMUND: Kohorst (19), Ten Holte (0+1); Berger 5, Grijseels 15(9), Sando, Zschocke 3, Moreno, Kücükyilidiz 4, Abdulla 3, Gutierrez, Freriks, Van der Heijden 3, Ronning. TRENER: Andre Fuhr.
PODRAVKA VEGETA: Tucaković (1), Dumanska (6); Turk 1, Kalaus 9(3), Karlovčan, Popović 1, Milošević 1, Megerle, Mugoša, Franušić, Šenvald, Ilina, Milić, Bazaliu. TRENER: Goran Mrđen.
SEDMERCI: Borussia Dortmund 9(9), Podravka Vegeta 6(3).
ISKLJUČENJA: Borussia Dortmund 6 min, Podravka Vegeta 8 min.

- Advertisement -

Najnovije objave