Srijeda, 29. studenoga 2023.

Likovne dekoracije unutar utvrde Stari grad plod mašte đurđevačkih vrtićaraca i školaraca

Muzej grada Đurđevca organizira likovne radionice tijekom godine koje su vezane uz određena kalendarska događanja ili izložbe u muzeju

- Advertisement -

Jeste li znali da su gotovo svi uradci, likovne dekoracije unutar veže utvrde Stari grad plod mašte i suradnje Muzeja grada Đurđevca i Osnovne škole Đurđevac?

Muzej grada Đurđevca organizira i likovne radionice tijekom godine koje su vezane uz određena kalendarska događanja ili izložbe u muzeju.

Osim već prije istaknutih ljetnih družionica, u muzeju su bile održane i ostale radionice poput zimske na kojoj su polaznici učili o umjetniku Marcu Chagallu čija je izložba bila u galerijskim prostorima muzeja od studenog 2018. do ožujka 2019.

- Advertisement -

Radionice s polaznicima Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca na kojoima su se djeca upoznala s tradicijskim obrtima gledajući edukativne filmove o kovačima, užarima, bačvarima i medičarima. Zaslugom muzealaca ti su obrti zabilježeni video zapisom te autentičnom pričom majstora obrtnika. Kao takvi ostali su vrijedan materijal tradicijske baštine za buduće generacije.

Također su bile održane mnoge radionice.

Tako je uoči Noći muzeja održana radionica gdje su polaznici Dječjeg vrtića Maslačak crtali sove, zaštitni znak Noći muzeja, likovna radionica s učenicima Osnovne škole Đurđevac pod vodstvom učitelja Zorana Vidaković na kojoj su se izrađivale fašničke maske kojima je ukrašena veža utvrde Stari grad te likovna radionica Ususret Daliju s učenicima OŠ Đurđevac pod vodstvom učitelja Zorana Vidakovića na kojoj su se izrađivale pisanice s motivima sa slika Salvadora Dalija koje su se potom izvjesile u veži Starog grada.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti