Nedjelja, 14. travnja 2024.

Novih šest zaraženih u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici

Ukupno je 60 pozitivnih osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji, od čega u Domu njih 34

- Oglas -

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je u petak kako je još jučer od 147 uzoraka, bilo pet pozitiivnih u Domu za starije i nemoćne osobe, i to četiri štićenika i jedan zaposlenik.

– Upravo su stigli podaci da je od 88 uzoraka, šest novih pozitivnih u Domu za starije i nemoćne osobe, i to pet štićenika i jedan zaposlenik – istaknuo je načelnik Stožera Ratimir Ljubić, dodavši kako će puno zaštitne medicinske opreme još stići tijekom ovih dana.

Ukupno je 60 pozitivnih osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji, od čega u Domu njih 34 (šest zaposlenika i 28 štićenika). Ozdravilo je ukupno 12 osoba u županiji.

- Oglas -

– Svi novi pozitivni će biti odveženi u bolnicu, a ostali koji su bili u kontaktu s njima idu u samoizolaciju – istaknula je dr. Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Doktorica Draženka Vadla // Foto: Luka Krušec / LuMedia
Doktorica Draženka Vadla // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Možemo očekivati novi broj oboljeli, ali u Stožeru su zadavoljni da se zasad epidemija nije još jače proširila.

Dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice, kazao je kako je kod njih na odjelu izolacije 26 hospitaliziranih pacijenata, 23 pozitivna na koronavirus, a za troje se još čekaju nalazi obrisaka.

Od 23 pozitivna, 21 je iz Doma za starije. 17 je bez kliničke slike, a četiri su s lakštom kliničkom slikom tipa kašlja, temperature ili slično.

Ravnatelj bolnice Mato Devčić // Foto: Luka Krušec / LuMedia
Ravnatelj bolnice Mato Devčić // Foto: Luka Krušec / LuMedia

– S današnjim danom većina zdravstvenih djelatnika koji su bili u kontaktu s onih troje zdravstvenih radnika, odnosno četvero će izaći iz samoizolacije pa ćemo ponovno biti u punom sastavu. Nemamo nikakvih ugroza i možemo dalje kontrolirati u upravljati ovom situacijom – poručio je Devčić.

- Oglas -

Policija dnevno kontrolira propusnice kod 2000 do 2500 ljudi.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac rekao je kako su u četvrtak zatekli 25 osoba bez važećih propusnica. U samoizolaciji je 330 osoba i u zadnja 24 sata nije bilo kršenja.

– Naši građani su dosta disciplinirani. No, lijepi su dani, povećan je broj prometnih prekršaja. Broj vozila, broj motocikala je sve veći i tom problemu ćemo posvetiti nadolazeći vikenda – istaknuo je Štimac.

Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke
Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke // Foto: Zvonimir Markač
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti