Nedjelja, 26. lipnja 2022.

Likovni rad Nevene Škorić nagrađen i pohvaljen na natječaju ‘Melitino proljeće’

Cilj natječaja je njegovanje likovnog i literarnog stvaralaštva, pružanje djeci mogućnosti izražavanja emocija, razvijanje mašte...

Preporučujemo

Osnovna škola Oroslavje uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Krapinsko-zagorske županije organizirala je 2. likovno-literarni natječaj Melitino proljeće.

Rad Nevene Škorić
Rad Nevene Škorić // Foto: Općina Rasinja

Ovaj likovno-literarni natječaj održava se u spomen na učiteljicu Melitu Peternel koja je rođena na prvi dan proljeća po čemu je natječaj i dobio ima, koja je krajem 2020. izgubila borbu s teškom bolesti.

Cilj natječaja je njegovanje likovnog i literarnog stvaralaštva, pružanje djeci mogućnosti izražavanja emocija, razvijanje mašte i poticanje inovativnosti te upoznavanje s likom i djelom učiteljice Melite Peternel koja je svojim pozitivnim stavom prema životu poticala dječju slobodu i stvaralaštvo.

Likovni zadatak je bio da učenici naslikaju proljetnu bajku koristeći optičko miješanje boja, a na natječaj Proljetna bajka pristigao je 1041 likovni rad iz 116 škola s područja Hrvatske.

Među najuspješnijim radovima u kategoriji učenika/ca 3. i 4. razreda, nagrađen je i pohvaljen rad učenice 4. razreda iz PŠ Veliki Poganac, Nevene Škorić koja je uz mentorstvo učitelja Vedrana Savića temperama naslikala i dočarala svoj doživljaj proljetne bajke.

Nevena Škorić
Nevena Škorić // Foto: Općina Rasinja

Učenici i njihovi mentori primili su nagrade i priznanja na otvorenom prostoru Osnovne škole Oroslavje ispred spomenika koji je podignut u čast i sjećanje na učiteljicu Melitu Peternel.

Nagrade su uručili Melitini sinovi, a svečanost su upotpunile recitacije učenika i prigodni glazbeni program.

Učenici Neveni Škorić i učitelju Vedranu Saviću uručena su zaslužena priznanja i prigodne nagrade, a od primljenih nagrada Neveni se najviše dojmila platnena vrećica na kojoj je oslikan njezin likovni rad.

- Advertisement -

Najnovije objave