Petak, 3. veljače 2023.

Mađarić: ‘Pokazali smo da i male sredine poput Cvetkovca mogu napraviti veliki sportski spektakl’

Mnoštvo ljubitelja nogometa okupilo se na Starom bregu kako bi svjedočili velikom trenutku u povijesti četvrtoligaša iz Cvetkovca, mjesta od svega 153 stanovnika. Prema službenim podacima policije, na utakmici je bilo oko 4500 gledatelja, od čega oko 500 pripadnika Torcide

Preporučujemo

U Cvetkovcu je u srijedu odigrana povijesna utakmica šesnaestine finala Supersport Hrvatskog nogometnog kupa između Tehničara i splitskog Hajduka, aktualnog osvajača tog natjecanja. Iako je rezultat zapravo bio u drugom planu, podsjetimo da su Splićani slavili s 5:1.

Mnoštvo ljubitelja nogometa okupilo se na Starom bregu kako bi svjedočili velikom trenutku u povijesti četvrtoligaša iz Cvetkovca, mjesta od svega 153 stanovnika. Prema službenim podacima policije, na utakmici je bilo oko 4500 gledatelja, od čega oko 500 pripadnika Torcide.

FOTO Pogledajte tko je sve došao u Cvetkovec na utakmicu Tehničara i Hajduka

Gostoljubivi domaćini pripremili su obilje jela i pića za sve goste. Ipak je to povijesna utakmica za Tehničar, ujedno i veliko priznanje alfi i omegi Tehničara Joži Mađariću koji je priželjkivao ogled s nekim od najvećih hrvatskih klubova.

– Ispred NK Tehničara zahvalio bih se svim sudionicima, navijačima, gledateljima, policiji, redarskoj službi, igračima, novinarima, klupskom osoblju, kuharima, ugostiteljima i njihovim djelatnicima te svima koji su jučerašnji dan učinili posebnim. Hvala svima koji ste svojim dolaskom uveličali jučerašnji sportski spektakl u kojem smo pokazali da i male sredine mogu napraviti veliki sportski događaj. Što se tiče samog nogometa, važno je da smo primili samo pet pogodaka, a Hajduku smo zabili i gol. Hvala vam svima na dolasku i sudjelovanju – rekao je Joža Mađarić.

Josip Mađarić i Marko Markušić legendarnom Kruni Lovreku uručili su prigodne darove za oproštaj od igračke karijere
Josip Mađarić i Marko Markušić legendarnom Kruni Lovreku uručili su prigodne darove za oproštaj od igračke karijere // Foto: Valentino Šajković

Bila je ovo i idealna prilika za oproštaj velikog napadača Krune Lovreka, koji je ‘zbogom’ igranju seniorskog nogometa rekao upravo u ogledu Tehničara kojeg sada trenira i bivšeg kluba Hajduka, s kojim je osvojio posljednji naslov prvaka.

Lovrek je odigrao prvih 19 minuta, potom se oprostio uz prigodne poklone kapetana Hajduka Stefana Simića, Marka Markušića, tajnika, i gazde Tehničara Jože Mađarića.

– Rezultat je bio u drugom planu, a oproštaj je bio velik i emotivan trenutak za mene. Hajduk mi je došao ovdje, sve se poklopilo, srce mi je puno. Njima je ovo bio malo lakši trening, nama malo teža utakmica, ali rezultat je bio u drugom planu. Moja igra? Bilo je malo više šepanja nego trke, kao trener nisam zadovoljan s Lovrekovih 19 minuta – nasmijao se Lovrek.

Detalj s utakmice u Cvetkovcu
Detalj s utakmice u Cvetkovcu, Hudak i Melnjak u duelu // Foto: Luka Krušec/Lumedia

Kapetan Tehničara Tomislav Hudak zabio je gol Hajduku s bijele točke.

– Taj gol mi je kruna karijere i pamtit ću ga cijeli život. Pružili smo otpor koliko smo mogli. Dogodila su se možda dva gola koja nismo trebali primiti, možda nismo imali ni sreće, a malo nas je impresionirao i toliki broj gledatelja. U početku smo zato bili u grču, ali smo se kasnije opustili. Bilo je i nekih dobrih akcija, u nekim situacijama smo čak i dobro parirali – istaknuo je Hudak.

FOTO Spektakl u Cvetkovcu, Tehničar zabio gol Hajduku, oprostio se Kruno Lovrek

Glavna fotografija: Josip Mađarić, alfa i omega NK Tehničara iz Cvetkovca // Foto: Luka Krušec / LuMedia

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti