Petak, 12. travnja 2024.

Maleni vrtićarci ponovno u đurđevačkom vrtiću Maslačak

Prema broju prijavljene djece, vrtić je svoja vrata otvorio za tri odgojno-obrazovne skupine, dvije jasličke i jedna vrtićka skupina

- Oglas -

Iako u izmijenjenim okolnostima dječji vrtić Maslačak krenuo je s radom, a odgojiteljice su nastavile s provedbom projekata i kreativnim aktivnostima koje svakodnevno osmišljavaju za vrtićarce.

Dječji vrtić Maslačak je uspio organizirati rad na način koji će zadovoljiti potrebe korisnika, djece i roditelja, uz praćenje preporuka HZJZ-a.

“Djecu ispred vrtićkih vrata dočekuju odgojiteljice tako da roditelji ne ulaze u prostor vrtića. Prema broju prijavljene djece, vrtić je svoja vrata otvorio za tri odgojno-obrazovne skupine, dvije jasličke i jedna vrtićka skupina i to za 30 djece, a osigurali smo sve pojačane higijenske i dezinfekcijske mjere. Vrtićarci u svakom mogućem trenutku vrijeme provode na igralištu. Rad je organiziran u grupama od po 9 djece o kojoj brine jedan odgojitelj u jutarnjoj, te jedan odgojitelj u poslijepodnevnoj smjeni”, rekla je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

- Oglas -

Jasličke skupine u ovoj novoj situaciji jako su se dobro prilagodne, iako im se u vrtić nisu vratili još svi prijatelji, djeca su jako dobro prihvatila ponovni dolazak u svoje grupe.

“Naglasak u radu stavljen je na životno-praktične i radne aktivnosti što znači da veliku pažnju posvećujemo osobnoj higijeni i higijeni prostora. Razgovorom i prigodnim pričama proširujemo dječju spoznaju o virusu i njegovim posljedicama. Provodimo aktivnosti u centru kuhinje, građenja, didaktičkim materijalima za stolovima, a djecu najviše vesele likovne aktivnosti i boravak u dvorištu vrtića”, rekla je ravnateljica.

– U vrtiću je tjedan započet aktivnostima povodom Majčina dana, jer iako dan kasnije nikada nije kasno zahvaliti još jednom dragim našim mamama što su tu svakodnevno za nas. Djeca su sretna što smo se ponovo skupili jer im je nedostajao i vrtić i prijatelji. Nastavljamo s radom i odgovaranjem na znatiželjna dječja pitanja, te zajedno učimo – istaknule su odgojiteljice.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti