Petak, 27. svibnja 2022.

Mali Nemčići iskazali se na radionici ‘Medijska abeceda’ koprivničke knjižnice

Cilj programa je djeci osvijestiti raznolikost sadržaja koji postoji u online svijetu te podučiti analiziranju i kvalitetnom pretraživanju informacija

Preporučujemo

U Mjesecu hrvatske knjige u ponedjeljak je održana prva radionica programa Medijska abeceda u kojoj su sudjelovali učenici 2.c razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Program je osmislila koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović, a učenici su tijekom programa upoznati s osnovnim pojmovima vezanim uz medije, online komunikaciju, pretraživanje informacija i korištenje ključnih riječi.

Druženje je završilo pisanjem Digitalnog putokaza s osnovnim zaključcima te su svi izrazili veliko zadovoljstvo održanim programom.

Veseli koprivnički osnovnoškolci
Veseli koprivnički osnovnoškolci // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

“Medijska abeceda novi je program knjižnice i čitaonice Fran Galović pod pokroviteljstvom Agencije za elektroničke medije, a provodi se u obliku zabavnih radionica medijske i informacijske pismenosti prilagođenih učenicima nižih razreda osnovnih škola”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

Cilj programa je djeci osvijestiti raznolikost sadržaja koji postoji u online svijetu te podučiti analiziranju i kvalitetnom pretraživanju informacija.

Koprivnički osnovnoškolci
Koprivnički osnovnoškolci // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Teme obuhvaćene programom su: upoznavanje medija, razumijevanje poruka koji oni šalju, sigurnost na internetu (elektroničko nasilje, digitalni trag), pretraživanje informacija, važnost analiziranja, preporuke korisnih izvora informacija – digitalnih i tiskanih.

Program se može provoditi uživo u prostoru škole ili online putem Zooma. Ovim putem pozivaju se i drugi zainteresirani učitelji i odgojno-obrazovni djelatnici da se jave za edukaciju na mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili broj: 622 363 (106).

- Advertisement -

Najnovije objave