Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Maloljetnik izgubio nadzor nad motociklom, pao i zadobio teške ozljede

Ozlijeđeni maloljetni vozač motocikla vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu

- Oglas -

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 17 sati na nerazvrstanoj cesti između Šandorovca i Kuršanca, a koja se proteže uz jezero hidroelektrane, teško ozlijeđen maloljetnik.

“Mlađi maloljetnik, bez položenog vozačkog ispita, je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom nerazvrstanom cestom te tom prilikom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (makadam, šljunak), gustoći prometa (vozilo ispred) te vidljivosti (oblak prašine)”, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Uslijed opisane situacije na ravnom dijelu ceste, prilikom dostizanja neregistriranog lakog četverocikla, a kojim je u istom smjeru upravljalo dijete, izgubio je nadzor nad upravljanjem motociklom, nakon čega je došlo do prevrtanja motocikla i pada vozača na tlo.

- Oglas -

Nadalje, u trenutku nesreće na četverociklu se u svojstvu putnika prevozio stariji maloljetnik, dok je dijete upravljalo četverociklom bez položenog vozačkog ispita (nije navršilo najnižu potrebu dob za upravljanja tim vozilom).

“Maloljetni vozač motocikla za vrijeme vožnje na glavi je nosio uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu koja nije homologirana. Dijete koje je upravljalo četverociklom nije nosilo zaštitnu kacigu, dok je maloljetni putnik na istom nosio uredno pričvršćenu i homologiranu zaštitnu kacigu”, stoji u priopćenju policije.

Ozlijeđeni maloljetni vozač motocikla vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

Kako je priopćila PU međimurska, o prometnoj će se nesreći izvijestiti nadležno državno odvjetništvo te nadležni zavod za socijalni rad.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti