Petak, 12. srpnja 2024.

Općina Novigrad Podravski pokrenula tražilicu pokojnika za bolje snalaženje na groblju

"Vjerujemo kako ćemo ovim načinom pretraživanja i pružanja informacija uvelike doprinijeti pojednostavljenju traženja informacija o pokojnicima", istaknuli su iz Općine

- Oglas -

Kako bi što više olakšali mještanima, ali i drugim posjetiteljima, Općina Novigrad Podravski pokrenula je novi web servis, odnosno tražilicu pokojnika koja služi za bržu informaciju i bolje snalaženje na groblju.

“Tijekom godine na groblja na općinskom području dolazi mnogo posjetitelja iz udaljenih krajeva Hrvatske, a često i iz drugih država te im nije jednostavno pronaći baš sva počivališta svojih znanaca, prijatelja i rodbine koja bi željeli posjetiti, položiti cvijeće ili zapaliti svijeću”, ističu iz Općine Novigrad Podravski.

Tražilici se jednostavno pristupa putem računala ili putem pametnog telefona preko službene stranice pod izbornikom GROBLJE, kao i putem postavljenog panoa na groblju Sveta Klara u Novigradu Podravskom s kartom groblja i QR kodom za lakši pristup aplikaciji.

- Oglas -

Aplikacija je besplatna. Kratke upute su dostupne pritiskom na upitnik u gornjem desnom dijelu ekrana, a zatim odabirom linka ‘upute za korištenje’.

“Vjerujemo kako ćemo ovim načinom pretraživanja i pružanja informacija uvelike doprinijeti pojednostavljenju traženja informacija o pokojnicima”, istaknuli su iz Općine Novigrad Podravski.

Napomenimo kako Općina Novigrad Podravski prikuplja podatke o vlasnicima grobnih mjesta za koja su podaci nepoznati, što predstavlja i prepreku u potpunom upravljanju prema postojećim standardima.

“Pozivamo vlasnike grobnih mjesta koji nisu upisali svoja prava na grobnom mjestu da se jave u jedinstveni upravni odjel radi upisa vlasništva korisnika”, poručili su iz Općine Novigrad Podravski.

Predstavljen projekt uređenja i proširenja groblja Sveta Klara u Novigradu Podravskom

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti