Srijeda, 19. lipnja 2024.

Manifestacija E.T.N.O. u petak i subotu u Koprivnici, nastupaju Đurđevčice, Folklorni ansambl Koprivnica, Ivan Grobenski…

Vrlo važna sastavnica manifestacije jest edukativni dio s glazbenim i plesnim radionicama koje se održavaju u prijepodnevnim i popodnevnim satima prije večerašnjih koncerata i slušaonice

- Oglas -

Ovog vikenda, 2. i 3. rujna, s početkom u 17 sati u prostoru FUNK-a započinje prvo izdanje manifestacije posvećene promoviranju lokalne tradicije, etno glazbe i world musica koju organizira Udruga Kopriva, s voditeljicom programa etnomuzikologinjom Hannah Pavlić.

E.T.N.O. (Edukacija. Tradicija. Novi izričaji. Okupljanje.) Koprivnica, manifestacija u trajanju od dva dana obuhvaća glazbene programe i radionice za sve – djecu, mlade i odrasle, Koprivničance i vanjske goste. Vrlo važna sastavnica manifestacije jest edukativni dio s glazbenim i plesnim radionicama koje se održavaju u prijepodnevnim i popodnevnim satima prije večerašnjih koncerata i slušaonice.

Glazba nije samo entitet za sebe, već cijeli niz aktivnosti koje se vežu za tu zajednicu, a uključuje ples, pjevanje, kuhanje, rekreaciju, putovanja, nastupe, odlaske na koncerte, okupljanja i druženja, što je glavna okosnica cijele ideje i nastanka manifestacije – okupljanje, druženje, te dijeljenje starih i novih ideja.

- Oglas -

U petak manifestaciju otvara Marijan Fuček s radionicom izrade i sviranja cimbula, nakon čega možete sudjelovati u radionici “Korak bliže tradiciji“ pod vodstvom Nine Šešić u 18:30h i naučiti podravske plesove, te vidjeti nastup Folklornog ansambla “Koprivnica“ koji će izvesti plesove i pjesme iz Podravine s početkom u 19.30. Nakon toga slijedi slušaonica na koprivničkom Nettle sound systemu koja će se izvesti na gramofonskim pločama pod nazivom „Glazbe svijeta u našem dvorištu“ posvećena world musicu. Sve radionice, nastupi i slušaonica održat će se u prostoru FUNK-a.

Dunja Bahtijarević i Marta Kolega
Dunja Bahtijarević i Marta Kolega // Foto: Promo fotografije

Drugi dan manifestacije započinje u subotu u 10.00 ujutro u Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić“ (Svilarska ul. 12) s radionicom “Glasom kroz tradiciju“ pod vodstvom Kristine Benko, voditeljice vokalnog ansambla Đurđevčice iz Đurđevca. Nakon toga program se nastavlja u 13 sati u prostoru FUNK-a s radionicom kuhanja pod stručnim vodstvom nutricionistice Tee Mačković.

Udruga Kopriva održat će radionicu izrade sapuna od koprive s početkom u 14h, nakon čega slijedi predavanje Tee Mačković o podravskim receptima i uporabi koprive u kulinarstvu s početkom u 15.00. U 17.30 program se nastavlja s radionicom izrade štrukli od sira koju će održati Udruga žena Bakovčica te završava s predavanjem Maše Zamljačanec pod nazivom “Tradicijska glazba u slikarstvu“ s početkom u 19.00.

Koncerti započinju u 19.30 u subotu, a nastupit će Dunja Bahtijarević i Marta Kolega, Đurđevčice, Irma svira Blaklar i Ivan Grobenski & Rudarice.

Manifestacija je financirana sredstvima Grada Koprivnice, dok određene radionice sufinancira i Umjetnička škola Fortunat Pintarić. Sponzoriraju: EtnoKAJ, La Mara, OPG Grošek, Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije, Calsberg Croatia.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti