Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Manifestacija ‘KUD Srce i prijatelji’ u nedjelju će se održati u Koprivnici

Riječ je o tradicijskoj manifestaciji tzv. izvornog folklora u Hrvatskoj, odnosno folklornog amaterizma posvećenog njegovanju i prikazivanju zavičajne baštine

Preporučujemo

Manifestacija pod nazivom ‘KUD Srce i prijatelji’ održat će se ove godine po osmi put u organizaciji KUD-a Srce Koprivnica.

Riječ je o tradicijskoj manifestaciji tzv. izvornog folklora u Hrvatskoj, odnosno folklornog amaterizma posvećenog njegovanju i prikazivanju zavičajne baštine.

Ova manifestacija predstavlja i promiče baštinjene vrijednosti svih naroda i kultura i pridonosi nastojanjima da se u globaliziranom svijetu sačuvaju kulturne različitosti.

Ove godine manifestacija će se održati za vrijeme Podravskih motiva u nedjelju, 2. listopada od 16 sati kod Gradske tržnice u Koprivnici, ili u Domu mladih u slučaju kiše.

– U Koprivnici još će se jednom pokazati bogatstvo i živopisnost narodnih nošnji, arhaični, tradicijski oblici igre, glazbe i običaja i nastaviti njegovati u svijesti našega puka koliko je važno čuvati našu narodnu kulturu i koliko je bogatstva i ljepote u njoj, u toj našoj tradicijskoj baštini i njezinoj različitosti, koja nas ne dijeli, nego zbližuje i povezuje. Manifestacija je prerasla u respektabilno okupljanje sve većeg broja ljubitelja tradicijske kulture, u mjesto na kojem se kultura prenosi, doživljava i živi – rekla je Maja Raščanec, predsjednica KUD-a Srce Koprivnica.

KUD ovom folklornom manifestacijom želi upotpuniti programe svoje lokalne zajednice i samih Podravskih motiva te naglašavajući otvorenost lokalne zajednice toleranciji, razumijevanju i prihvaćanju različitosti među kulturama i tradicijama.

”Iz godine u godinu ona predstavlja, oživljava i stvara u Koprivnici i ovim prostorima već umreženu, sve širu i sve prepoznatljiviju cjelinu tradicijske kulture u svom njezinom bogatstvu i ljepoti”, naglašavaju organizatori.

Gosti manifestacije bit će FA Sveta Nedjelja, FA Petrinjčica iz Petrinje, KUD Vinica, KUD Prigorje Križevci i KUD Srce Koprivnica.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti