Subota, 15. lipnja 2024.

Marija Mraz, veliki borac za prava osoba s invaliditetom, dobila novi mandat na čelu udruge Bolje sutra

Maksimalno se trudim boriti se za sve nas. Ne uspijem nekad od prve, ali ne odustajem. Trudit ću se i dalje voditi udrugu u dobrom smjeru i vjerujem da ćemo iduću skupštinu voditi u kampusu – naglasila je nova-stara predsjednica udruge Bolje sutra Marija Mraz

- Oglas -

Marija Mraz svojim predanim radom zaslužila je još jedan mandat na čelu udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice.

Udruga Bolje sutra u ovom trenutku okuplja 109 članova, a u njoj je zaposleno devet osoba za koje su sredstva za plaće osigurana iz EU projekata i državnog proračuna.

U 2020. godini, moglo se čuti na godišnjoj skupštini, udruga je provela ukupno 15 projekata i programa koji su odobreni iz proračuna Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, kao i projekti koji su odobreni na natječajima EU fondova.

- Oglas -

– Izuzetno je značajan projekt koji smo dobili za uređenje prostora u kampusu za koji je odobreno nešto manje od 13 milijuna kuna. Ukupna svota nije odjednom isplaćena, isplata se obavlja obročno nakon poslanih tromjesečnih izvještaja. Upravo zato u financijskom izvještaju za 2020. godinu nije vidljiv taj puni iznos – pojasnila je Marija Mraz, predsjednica udruge.

Također, još jedan bitan projekt odobren je u protekloj godini, a radi se o projektu “Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme” za koji je odobren iznos od oko 1,2 milijuna kuna, a koji se također isplaćuje obročno nakon poslanih tromjesečnih izvještaja.

Valja spomenuti i projekt usluge osobne asistencije koji je financiran iz sredstava EU projekta, a u kojem je Udruga Bolje sutra partner Udruzi osoba s invaliditetom iz Đurđevca.

Udruga provodi i trogodišnji program pod nazivom “Danas isključeni, sutra uključeni” u sklopu kojeg je u udruzi zaposlena još jedna osoba, ujedno i članica udruge, a time je udruga postala poslodavac osobi s invaliditetom.

Tijekom 2020. u udruzi je volontiralo devet odraslih te četiri maloljetne osobe, što je dozvoljeno sukladno Zakonu o volonterstvu, a ukupno su odradili 565 volonterskih sati.

- Oglas -

Godišnja skupština, dakle, ujedno je bila i izborna na kojoj se birao predsjednik za naredni četverogodišnji mandat, a na kojoj nije bilo kandidirane osobe. Sukladno tome, svi prisutni su za predsjednicu predložili dosadašnju Mariju Mraz te je nakon održanog glasovanja potvrđen njezin novi mandat.

– Hvala vam na povjerenju. Maksimalno se trudim boriti se za sve nas. Ne uspijem nekad od prve, ali ne odustajem. Trudit ću se i dalje voditi udrugu u dobrom smjeru i vjerujem da ćemo iduću skupštinu voditi u kampusu – naglasila je nova-stara predsjednica udruge Bolje sutra Marija Mraz.

Izglasano je i kako će funkciju dopredsjednice i dalje obnašati Helena Kušenić, a izabrani su i članovi upravnog odbora te članovi nadzornog odbora i stegovne komisije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti