Subota, 20. travnja 2024.

Mario Hudić: Nastavlja se uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova za realizaciju projekata u općini Koprivnički Bregi

Radi se o izgradnji pješačko-biciklističke staze u Radićevoj u Koprivničkim Bregima, a odobreno je 150.000 kuna za sufinanciranje projekta

- Oglas -

Općina Koprivnički Bregi dobila je sredstva za sufinanciranje još jednog projekta preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

Naime, radi se o izgradnji pješačko-biciklističke staze u Ulici braće Radić u Koprivničkim Bregima, a odlukom Ministarstva od 3. ožujka odobreno je 150.000 kuna za sufinanciranje projekta.

Podnesen je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole nakon čega će se pristupiti pripremi natječaja za javnu nabavu i odabiru izvođača radova. Odobrenje sufinanciranja od strane Ministarstva značajno će pomoći u zatvaranju cijele financijske konstrukcije projekta.

- Oglas -

Ulazak u mjesto Glogovac

– Također, primili smo i odluku Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kojom je odobrena isplata sredstava u iznosu od 138.951,25 kuna za uspješnu i već završenu realizaciju projekta Rekonstrukcija ograde groblja u Koprivničkim Bregima. Općina je prijavila projekt na natječaj preko Lokalne akcijske grupe (LAG) Podravina i odobrena sredstva za isplatu se financiraju iz EU fondova – istaknuo je općinski načelnik Mario Hudić.

Isto tako, očekuju se i rezultati natječaja za odobravanje sredstava iz EU fondova za realizaciju projekta Putevima podravskih rudara u Glogovcu, gdje se mogu dobiti sredstva u iznosu do 100.000 eura.

– Pripremili smo kvalitetan projekt sukladno svim zahtjevima natječaja i zatražili maksimalan iznos pa vjerujem da ćemo i tu dobiti pozitivnu odluku čime bi se omogućila revitalizacija kompletnog prostora oko bivšeg rudnika u Glogovcu, izgradnja trim staza, uređenje izvora vode i time ponudio jedan novi povijesno-turistički sadržaj u našoj općini – ističe Hudić.

Završava se i projektna dokumentacija za projekt izgradnje pješačko-biciklističke staze u Ulici Stjepana Radića u Glogovcu, koji se nakon podnošenja zahtjeva u izdavanja građevinske dozvole planira kandidirati na prvi naredni natječaj za sufinanciranje projekata takve vrste.

- Oglas -

Ovime se nastavlja kontinuirano uspješno povlačenje sredstava preko natječaja EU fondova i nadležnih ministarstava unatrag desetak godina, kaže načelnik Hudić, ali treba spomenuti i velika sredstva koja su za realizaciju projekata dobili od općinskih partnera Hrvatskih cesta (cca. 2.000.000 kuna za izgradnju pješačko-biciklističke staze u Glogovcu) i Hrvatskih voda (preko 3.000.000 kuna za izgradnju kanalizacijske mreže u Jeduševcu), kao i sredstva dobivena na natječajima Koprivničko-križevačke županije.

– To nam je vrlo bitno jer se natječaji vezani na same EU fondove ne objavljuju stalno za sve vrste projekata i potrebno je osigurati sredstva i iz drugih izvora, što je pokazalo da je naša dugogodišnja strategija pripreme projekata za koje u početku nismo imali dovoljno sredstava u našem izvornom proračunu i ishođenja svih potrebnih dozvola kao preduvjeta za prijavu na natječaje izuzetno uspješna. Sa zadovoljstvom mogu reći da smo s udjelom dobivenih sredstava izvan našeg izvornog proračuna u svim do sada realiziranim projektima u vrhu najuspješnijih općina ne samo u našoj županiji, već i šire u cijeloj Hrvatskoj – naglašava Hudić.

Na ovaj je način osigurano povećanje kvalitete života mještana u svim naseljima općine, a primjerice realizacijom EU projekta Zaželi osigurano je i direktno zapošljavanje tri nove gerontodomaćice s područja općine Koprivnički Bregi.

– Nastavit ćemo i dalje s pripremom novih projekata i prijavama na razne natječaje, kako bi lakše osigurali sredstva za njihovu realizaciju i naravno kontinuirano obavještavati mještane o novim dobrim vijestima za koje sam siguran da ćemo ih i dalje dobivati – zaključio je.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti