Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Marko Solar novi je predsjednik koprivničkog Udruženja obrtnika, Tatjana Balog dopredsjednica

Marko je sudionik na gotovo gotovo svim manifestacijama i sajmovima na području Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije

- Oglas -

Na izbornoj sjednici Udruženja obrtnika Koprivnica održanoj u utorak za predsjednika je izabran Marko Solar, vlasnik obrta za izradu suvenira, trgovinu, graviranje i usluge EMBER.

Marko je obrtnik od 2014., a u svojem obrtu bavi se proizvodnjom suvenira i igračaka za djecu te CNC obradom drva. Dio svoje proizvodnje još uvijek obavlja ručno na tradicionalan način.

“U tijelima Udruženja obrtnika Koprivnica aktivan je već drugi mandat, kao član upravnog odbora te predsjednik Ceha proizvodnih obrta i poljoprivrednih djelatnosti. Također, sudionik je gotovo svih manifestacija i sajmova na području Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, a sudjeluje na sajmovima i manifestacijama i na području cijele Hrvatske”, istaknuli su iz Udruženja obrtnika Koprivnica.

- Oglas -

Također, na izbornoj je skupštini za potpredsjednicu izabrana je Tatjana Balog, vlasnica obrta DANICA studio frizura i ljepote.

Tatjana je obrtnica od 1992., a već treći mandat obnaša dužnost članice upravnog odbora i predsjednice Ceha frizera i kozmetičara Udruženja. Kao i mnoge njene kolegice frizerke, sudjeluje u gotovo svim humanitarnim akcijama i drugim događanjima i manifestacijama na području grada Koprivnice i šire.

Zaslužna je za pokretanje zanatskog ženskog kuglanja u Koprivnici, odnosno osnivanje Športskog kuglačkog kluba Koprivnica.

U svojem obraćanju skupštini predsjednik se zahvalio na ukazanom povjerenju te iznio nekoliko ključnih točaka svog programa rada za mandatno razdoblje 2023. – 2026.:

  • Pokrenuti suradnju s drugim Udruženjima i sudjelovati u njihovim manifestacijama
  • Pokrenuti suradnju s Općinama čiji su obrtnici članovi Udruženja obrtnika Koprivnica
  • Usmjeriti aktivnosti ka poboljšanju komunikacije članova unutar strukovnih grupa odnosno cehova
  • Poticati izlaganja na sajmovima (domaćim i inozemnim), posebice specijaliziranim, kao i posjete istima
  • Poticati članove da aktivno sudjeluju u raznim gradskim i županijskim manifestacijama kako bi ih se na prikladan način promoviralo
  • Veću pažnju usmjeriti prema mladima, odnosno obrtnicima početnicima, na način organiziranih susreta i posjeta
  • Organizacija sajma IMPOK koja se planira u sklopu neke od manifestacija Grada Koprivnice (npr. Podravski motivi) uz sudjelovanje i druženje s prijateljskim Udruženjima
  • Poticati članove na prijave za korištenje sredstava iz EU fondova, organiziranjem što više radionica i seminara na tu temu
  • Sudjelovanje na humanitarnim akcijama i organizacija humanitarnih aktivnosti Udruženja
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti