Subota, 18. svibnja 2024.

Matej Bračko osvojio pet medalja na državnom kadetskom prvenstvu u plivanju: ‘To je tek početak…’

Član Gradskog plivačkog kluba Međimurje iz Čakovca u Šibeniku se natjecao u pet disciplina i u svima je osvojio medalju, i to dva zlata i dva srebra te broncu

- Oglas -

Matej Bračko na nedavnom kadetskom Prvenstvu Hrvatske u plivanju osvojio je čak pet državnih medalja.

Član Gradskog plivačkog kluba Međimurje iz Čakovca u Šibeniku se natjecao u pet disciplina i u svima je osvojio medalju.

Zlato je osvojio u disciplinama 100 metara slobodno i 100 metara leđno, srebrnu medalju u disciplinama 100 metara leptir i 200 metara slobodno te broncu na 200 metara mješovito.

- Oglas -

Sjajan je to sportski doseg osobito ako se u obzir uzme činjenica da su medalje osvojene u konkurenciji od 140 najboljih plivača u zemlji.

“Matej je ovim uspjehom postao najbolji plivač kadet u Hrvatskoj te dosegnuo i povijesni rezultat svoga kluba. S obzirom na talent kojim raspolaže i marljivost koja ga krasi, vjerujem da je riječ tek o početku njegove sjajne sportske karijere. Ponosni smo jer smo pokazali da se vrhunski rezultati mogu postići i u ograničenim uvjetima treniranja te u malom klubu kakav je naš plivački klub Međimurje. Pred nama je sljedeći izazov, a to je početak sezone plivanja u 50-metarskom bazenu za koju smo se počeli pripremati te se nadamo novim medaljama, rekao je Matejev trener Antonio Turk.

U povodu ovih sjajnih postignuća Mateja i njegovog trenera primio je međimurski župan Matija Posavec s pročelnicom županijskog upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah.

Župan i pročelnica čestitali su mladom sportašu na sjajnim rezultatima te naglasili ulogu koju šampioni poput njega imaju među djecom i mladima kojima bivaju uzori i pokretači.

Nives Kolarić Strah, Antonio Turk, Matej Bračko i Matija Posavec
Nives Kolarić Strah, Antonio Turk, Matej Bračko i Matija Posavec // Foto: Međimurska županija
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti