Srijeda, 28. veljače 2024.

Medalja za medaljom: koprivnički hrvač Filip Verčević posto viceprvak Hrvatske

Drugi predstavnik Podravke Alen Nogić nastupio je u kategoriji do 72 kilograma. Alenu je na kraju pripalo sedmo mjesto

- Oglas -

Nakon gotovo sedmomjesečne stanke s natjecanjima zbog proglašene epidemije koronavirusa, prošle subote održano je prvo natjecanje u novim okolnostima u kojima su se svi sudionici striktno morali držati epidemioloških uputa.

I u takvim, novim okolnostima i pod vodstvom trenera Ivana Lončarića, Hrvački klub Podravka se u Gospiću, u gradskoj športskoj dvorani, na Prvenstvu Hrvatske predstavila s dva svoja predstavnika.

Filip Verčević, koji je u veljači postao prvakom Hrvatske u mlađim seniorima, svojoj bogatoj kolekciji medalja pribrojio je još jednu medalju, ovog puta seniorsku srebrnoga sjaja i to u kategoriji do 67 kilograma.

- Oglas -

Naime, na natjecanju je do drugog mjesta došao s dvije pobjede i jednim porazom.

U četvrtini finala tehničkom nadmoćnošću (11:0) pobijedio je Romana Kesera iz Metalca, da bi u polufinalu tušem u prvoj rundi dobio Momčila Nikolića iz Istarskog borca.

U finalu ga je dočekao iskusni Kristijan Šimatić iz Petrinje koji je od Filipa bio bolji i pobijedio ga tehničkim tušem (9:0).

Drugi predstavnik Podravke Alen Nogić nastupio je u kategoriji do 72 kilograma.

U prvom krugu eliminacijskih borbi izgubio je od Luke Malobabića iz Siska, a kako je Malobabić ušao u finale, Alenu je omogućen repasaž, no i tu priliku da dođe do borbe za medalju nije iskoristio jer je izgubio od domaćeg hrvača Gorana Petranovića. Alenu je na kraju pripalo sedmo mjesto u kategoriji.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti