Utorak, 30. svibnja 2023.

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža dodijelila već 44 pomoći na početku ove godine

Zaklada u ovoj godini nastavlja s aktivnostima te će se povodom Dana Međimurske županije u petak, 28. travnja, u Centru za kulturu Čakovec održati humanitarni koncert "Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu"

Već više od 20 godina u Međimurju djeluje Zaklada solidarnosti Katruža, jedinstvena zaklada koja svojim brojnim aktivnostima pomaže onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja županije.

Upravni odbor Međimurske zaklade solidarnosti Katruža održao je u 2023. godini tri sjednice, i to 10. siječnja, 9. veljače i 29. ožujka.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici dodijeljene su dvije pomoći. Podnositeljici zahtjeva iz Čakovca za doplatu lijeka odobreno je 140,69 eura, a djetetu iz Belice za doplatu slušnog pomagala 424,06 eura, što u ukupnom iznosu doseže 564,75 eura.

Na drugoj sjednici dodijeljeno je 18 pomoći u ukupnom iznosu od 8407,68 eura, i to djeci iz Savske Vesi, Preloga, Svete Marije, Goričana, Murskog Središća, Čakovca, Brezja, Novog Sela na Dravi, Pribislavca i Svetog Martina na Muri. Novac je namijenjen defektološko-terapijskim programima te je svakom djetetu dodijeljeno po 450 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Okruglog Vrha dodijeljeno je 450 eura za terapijsko jahanje, a podnositelju zahtjeva iz Pretetinca 757,68 eura za kupnju lijeka.

Na trećoj sjednici dodijeljene su 24 pomoći u ukupnom iznosu od 10.005 eura, i to djeci iz Novog Sela Rok, Male Subotice, Slakovca, Žiškovca, Svetog Urbana, Donjeg Vidovca, Kotoribe, Peklenice, Mihovljana, Čakovca, Novog Sela na Dravi, Preloga, Štrukovca, Podturna, Dekanovca te Nedelišća, Celina i Brezovca. Za različite defektološko-terapijske programe dodijeljeno je po 450 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Donjeg Vidovca pomoć je bila potrebna za doplatu lijeka te joj je dodijeljena pomoć od 218 eura, a djetetu iz Savske Vesi, također za lijek, dodijeljeno je 226 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Mihovljana za doplatu pomagala (očne proteze) dodijeljeno je 111 eura.

U ovoj godini dodijeljene su ukupno 44 pomoći u iznosu od 18.977,43 eura. Tijekom protekle godine Zaklada Katruža je dodijelila 98 pomoći u ukupnom iznosu od 275.378,54 kuna (36.530,10 eura).

Zaklada u ovoj godini nastavlja s aktivnostima te će se povodom Dana Međimurske županije u petak, 28. travnja, s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec održati humanitarni koncert “Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu”, a tjedan dana prije u subotu, 22. travnja, na Trgu Republike u Čakovcu moći ćete posjetiti štand na kojem će se prodavati ulaznice za koncert i suveniri Zaklade. O detaljima događanja u sklopu Proljeća za Katružu na vrijeme će se izvijestiti javnost.

“Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način pomažu rad Zaklade. Bez podrške dobrih ljudi Zaklada ne bi mogla pomagati onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije”, istaknuli su iz Zaklade Katruža.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti