Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Ministar Božinović najavio popuštanje mjera 1. ožujka

Nama je cilj isti, a to je da se što više toga normalizira u našim životima i da se što više ekonomskih aktivnosti pokrene, istaknuo je

Preporučujemo

Na konferenciji nacionalnog Stožera ministar Božinović odgovorio je na pitanje što će biti od ponedjeljka, postoji li mogućnost otvaranja terasa, što će biti s popuštanjem na lokalnoj razini te hoće li se županijama dopustiti određena popuštanja.

– Kao što znate, već smo najavljivali i ovaj tjedan su već na neki način počeli razgovori, a oni ključni razgovori na razini Vlade će se odvijati sredinom tjedna. Sve ovisi o epidemiološkoj situaciji koja kao što vidimo unatoč određenim povećanjima je dobra. Hrvatska je u ovom trenutku u samom vrhu zemalja kad govorimo u niskom broju incidencije. Od nas su u ovom trenutku bolje samo dvije zemlje – rekao je Božinović te dodao kako se mora nastaviti pratiti sve što se događa u Hrvatskoj i oko Hrvatske.

– Razgovarat ćemo i s resornim ministrima. Nama je zapravo cilj isti, a to je da se što više toga normalizira u našim životima i da se što više ekonomskih aktivnosti pokrene i sigurno da mi 1. ožujka nećemo otvoriti sve kao što je to bilo prije epidemije, no mislim da ako se ovakvi trendovi nastave razvijati da i ono što i jesmo najavljivali to je mogućnost određenih popuštanja – rekao je.

- Advertisement -

Najnovije objave