Subota, 18. svibnja 2024.

Ministar Božinović: tržnice koje se neće pridržavati propisanih mjera bit će zatvorene

Na sjednici Vlade, Božinović je istaknuo kako otvorene tržnice i produljenje rada trgovina nisu mjere opuštanja, popuštanja ni relaksacije

- Oglas -

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je u četvrtak da se prema jutrošnjim podacima većina tržnica pridržava epidemioloških mjera, ali da se ponegdje to ne radi zbog čega je na takvim mjestima moguća obustava rada.

Imam informacije da se na većini mjesta poštuju mjere koje su propisane, a imam još neke podatke da se to negdje ne radi, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Dodao je da timovi civilne zaštite već izlaze na teren te će se, utvrdi li se da su te dojave vjerodostojne, reagirati uz mišljenje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dodatnim mjerama i, bude li potrebno, obustavom rada na pojedinim mjestima.

- Oglas -

„Mislim da je vrlo važno da shvatimo da je ovo situacija u kojoj pokušavamo naći najbolje rješenje za ono što su potrebe hrvatskog gospodarstva i, s druge strane, hrvatskih ljudi,ali život i zdravlje su na prvom mjestu“, poručio je Božinović.

Otvaranje tržnica za Uskrs i produljen rad trgovina nisu mjere popuštanja ni relaksacije

Govoreći o mjerama kojima su do Uskrsa otvorene tržnice i produljen rad trgovina, naglasio je da to nisu mjere nikakvog opuštanja, popuštanja ni relaksacije.

Kad su donijeli  takve odluke, vodili su se potrebom zaštite domaće proizvodnje i omogućavanjem građanima da nabave svježe namirnice, no, uz vrlo striktne mjere upute koje su proslijedili stožerima.

Provedba tih mjera striktno se prati, od osiguranja fizičke distance do kontrole ulaska i broja ljudi, kao i način komunikacije između prodavača i ljudi s jasnom misijom zaštite zdravlja ljudi.

- Oglas -

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti