Srijeda, 1. prosinca 2021.

Ministar Davor Božinović: Policija istražuje organizatore subotnjeg prosvjeda

Pravo na prosvjed imaju svi, ali on treba biti organiziran sukladno zakonu, a sva protupravna ponašanja koja bude moguće utvrditi će se istražiti i adekvatno prijaviti, dodao je Božinović

Preporučujemo

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da zagrebačka policija istražuje organizatore subotnjeg prosvjeda protiv covid potvrda u Zagrebu. Dosad su detektirana dvojica, a policija traži i dalje.

“Tijekom prosvjeda došlo je do verbalnih i jednog fizičkog napada na predstavnika medijskih kuća, što posebno snažno osuđujemo. Ti su događaji prijavljeni policiji koja provodi kriminalistička istraživanja te smo u kontaktu sa Sindikatom novinara Hrvatske i Hrvatskim novinarskim društvom”, kazao je Božinović.

Pravo na prosvjed imaju svi, ali on treba biti organiziran sukladno zakonu, a sva protupravna ponašanja koja bude moguće utvrditi će se istražiti i adekvatno prijaviti, dodao je.

Božinović je rekao kako je policija u obavljanju svojih zadaća prisutna na mjestima na kojima se očekuje okupljanje većeg broja osoba, bez obzira je li prosvjed prijavljen ili ne, a aktivnosti su usmjerene na očuvanje javnog reda i mira.

Kod prijavljenog prosvjeda organizator ima određene obveze po zakonu, dok je kod neprijavljenog, kao kod zagrebačkog prosvjeda koji se odvijao na Trgu bana Jellačića i Prisavlju, zadaća pratiti prosvjed te ga foto i video dokumentirati radi naknadnog utvrđivanja organizatora i istraživanja mogućih protupravnih ponašanja, kazao je Božinović.

Najnovije objave