Nedjelja, 14. travnja 2024.

Ministar Fuchs potvrdio: Od idućeg tjedna maske se neće nositi na nastavi

Mislim da smo na ovaj način poprilično relaksirali mjere, sve na dobrobit djece i izvođenja nastave licem u lice, istaknuo je ministar

- Oglas -

Ministar Radovan Fuchs u petak je potvrdio da se od idućeg tjedna maske više neće nositi na nastavi.

“Razgovarali smo dugo s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i epidemiolozima, maske ostaju u javnom prijevozu i na hodnicima u školi, ali djeca za vrijeme satova od prvog do zadnjeg razreda osnovnih i srednjih škola ne moraju imati maske. Mislim da je to u redu, posljedica je i ovog zahvata testiranja, mislim da smo i s tim pogodili tajming jer smo u prvoj varijanti identificirali gotovo 2000 pozitivnih asimptomatskih slučajeva, a sada kako je tjedan odmicao toga je bilo relativno malo, svega 20-ak”, rekao je Fuchs dodajući da se odluka o nenošenju maski odnosi i na učitelje i nastavnike, piše HRT.

“Vidjet ćemo što će se dogoditi u ponedjeljak što se tiče samotestiranja kod kuće, ja sam optimističan, mislim da smo na ovaj način poprilično relaksirali mjere, sve na dobrobit djece i izvođenja nastave licem u lice”, istaknuo je ministar.

- Oglas -

Djeca, koja to budu htjela, mogu i dalje nositi masku. Bit će također, rekao je Fuchs, preporuka da učenici koji su imunokompromitirani zadrže maske.

Odluka će biti objavljena danas ili sutra, a primjena kreće od ponedjeljka.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti