Četvrtak, 29. rujna 2022.

Ministar Fuchs: Samotestiranje učenika provodit će se u tri faze

Pretpostavljamo da roditelji neće varati, njima na dušu, jer smisao mjere je da zadržimo što veći broj djece na nastavi, rekao je Fuchs

Preporučujemo

Ministar Radovan Fuchs izjavio je u četvrtak da će samotestiranje učenika provoditi u tri faze nakon kojih se nada da će nestati potreba za njima, piše HRT.

Ponedjeljkom će roditelji dobrovoljno testirati djecu, a ako se u razredu pojavi neki slučaj zaraze, ponovo se provodi testiranje i učenici koji su negativni nastavljaju ići u školu.

“Pretpostavljamo da roditelji neće varati, njima na dušu, jer smisao mjere je da zadržimo što veći broj djece na nastavi”, rekao je Fuchs i podsjetio da su ispadali cijeli razredi jer je nekoliko učenika bilo pozitivno.

Testiranje će se provoditi mjesec dana, a ako bude sve kako su zamislili, prijeći će se na testiranje samo u razredima u kojima se pojavi pozitivan učenik.

Treći korak je ukidanje samotestiranja, izjavio je Fuchs i izrazio nadu da će se predviđeni hodogram moći realizirati, kao i da će na kraju biti moguće ukidanje nošenja maski.

“Danas će Direkcija za robne zalihe otvoriti ponude na njihov poziv o nabavi testova i početak testiranja ovisi o tome kada testovi dođu u škole”, rekao je ministar.

- Advertisement -

Najnovije objave