Petak, 19. srpnja 2024.

Mišel Jakšić (SDP) prvo pohvalio radnike Podravke, a onda zatražio ostavke domaćih članova nadzornog odbora

Ono što je nekako ostalo ispod površine kraj ovih stvarno dobrih vijesti je odluka države – HDZ-a – Nadzornog odbora da opet povuče dobit koju su stvorili radnici i vodstvo Podravke u krpanje budžetskih rupa, istaknuo je, među ostalim, Jakšić

- Oglas -

Koprivnički gradonačelnik i kandidat za novi mandat na čelu grada Mišel Jakšić (SDP) u ponedjeljak se priopćenjem obratio javnosti na temu Podravke.

“Prije svega koristim i ovu priliku da čestitam svim ljudima koji rade u našoj Podravki i da im zahvalim na velikom doprinosu u razvoju našeg grada i cijele županije jer bez jake Podravke Koprivnica ne bi bila lokomotiva Koprivničko-križevačke županije. Još jednom se pokazao značaj naše prehrambene i farmaceutske industrije za cijelu Hrvatsku, pogotovo u ovim pandemijskim uvjetima kada je, kao i u Domovinskom ratu, Podravka proizvodila hranu i lijekove za našu vojsku i cijelu zemlju. Sve je to još jedan pokazatelj zašto se Podravka treba maknuti od sitnih političko-financijskih interesa i vratiti se na listu tvrtki od strateškog interesa Republike Hrvatske. Podravka to zaslužuje, a i Podravina to zaslužuje”, uvodno je istaknuo Jakšić.

Čestitao je Podravki na najavljenom investicijskom ciklusu za koji je uvjeren da će poslovanje same kompanije napraviti još efikasnijim, ali i značajno izmijeniti vizuru Koprivnice.

- Oglas -

“Uopće ne sumnjam u uspjeh te investicije jer je, unatoč kriznim vremenima, Podravka sa svojim ljudima uvijek išla naprijed. Naravno da je lijepo znati da konačno rastu i radničke plaće. Ti ljudi su to zaslužili i na nama je svima da i dalje stvaramo poticajno poduzetničko okruženje koje će doprinositi rastu radničkih plaća. No, ono što je nekako ostalo ispod površine kraj ovih stvarno dobrih vijesti je odluka države – HDZ-a – Nadzornog odbora da opet povuče dobit koju su stvorili radnici i vodstvo Podravke u krpanje budžetskih rupa. Od predstavnika mirovinskih fondova i HDZ-ove vlade ništa više nismo ni očekivali, no neugodno nas je iznenadio muk i tišina Krunoslava Vitelja i Dajane Milodanović, članova Nadzornog odbora Podravke koji dolaze iz našega kraja”, dodao je Jakšić i nastavio:

“Očito da je politička stega koja ih je kao predstavnike vlade HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera predvođenih pokojnim Milanom Bandićem dovela u Nadzorni odbor, bila jača od interesa cijele Podravine. Također je očito da je privatni interes za naknadu od 10.000 kuna mjesečno za članstvo u Nadzornom odboru važniji i od daljnjeg razvoja firme i ovog kraja. Stoga bi bilo najpoštenije da pokažu trunku odgovornosti i moral i podnesu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Podravke. Svojim će činom pokazati ono što su do sada propustili: da im je važnija Podravka, njezin razvoj i napredak od stranačke stege i diktata iz stranke, da su im važniji interesi građana Podravine i Prigorja od odluke Vlade”, zaključio je Jakšić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti