Petak, 12. srpnja 2024.

Mlade rukometašice varaždinske Koke prvakinje su Hrvatske, izvrsne na terenu, ali izvan njega, pristojne i složne

Nije nimalo lako postati državni prvak, no još je teže obraniti tu titulu. Zato čestitam na ovom velikom uspjehu za vas, za vaš klub, ali i za našu Varaždinsku županiju, poručio je župan Anđelko Stričak na svečanom prijemu

- Oglas -

Mlade nade Ženskog rukometnog kluba Koka prošli su vikend u Poreču, na završnici Prve HRL U-13 postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom.

Na ovom velikom uspjehu čestitao im je i varaždinski župan Anđelko Stričak, koji je s pročelnikom upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za vrsne sportašice u petak priredio prijem u Županijskoj palači.

– Nije nimalo lako postati državni prvak, no još je teže obraniti tu titulu. Zato čestitam na ovom velikom uspjehu za vas, za vaš klub, ali i za našu Varaždinsku županiju. Sport je iznimno bitan za razvoj djece i mladih pa zato posebnu podršku pružamo sportskim programima i aktivnostima namijenjenima upravo njima. Među njima je i financijska podrška Centru izvrsnosti u rukometu za djevojčice, čiji je nositelj upravo Ženski rukometni klub Koka Varaždin. Ne sumnjam da je pred ovom i drugim generacijama mladih rukometašica još niz sjajnih sezona – istaknuo je župan Stričak.

- Oglas -

Rukometašice i direktor ŽRK Koke Damir Premužić priredili su malo iznenađenje, županu su poklonili zlatnu medalju koju je s oduševljenjem primio.

– U klubu okupljamo djevojčice iz cijele Varaždinske županije. Osim titule državnih prvakinja, u ovoj natjecateljskoj sezoni su još dvije naše selekcije bile na završnici državnoga prvenstva. To govori da Centar izvrsnosti za ženski rukomet, koji smo s vama pokrenuli prije dvije godine, već sad daje rezultate – istaknuo je Premužić.

Trenerica Maja Čop Andesilić zahvalila je županu na prijemu i istaknula na što je posebno ponosna.

– Djevojke nisu dobile pohvale samo za borbenost na terenu, nego i iznimno puno pohvala od drugih trenera i roditelja koji su nas doslovno zaustavljali i isticali kako su pristojne, vesele, složne i spremne pomoći drugima – otkrila je Maja Čop Andesilić.

Djevojkama i trenerici čestitao je i Marijan Dugandžić ispred Sportske zajednice Varaždinske županije.

- Oglas -

– Ovo je drugi vrhunski rezultat zaredom, što govori da je plod vašeg zalaganja i stručnog rada te dobrog vodstva kluba. Svakodnevno čitamo i čujemo da su nam djeca neaktivna, ne bave se sportom, nisu u prirodi. Svako ulaganje u mlade, posebno u sportske škole i edukacije trenera dugoročno su najisplativije, jer se vraćaju toj djeci i cijelom društvu – zaključio je Marijan Dugandžić, a prenose internetske stranice Varaždinske županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti