Petak, 19. srpnja 2024.

Mladić bi zbog cijelog niza prekršaja u prometu mogao ostati bez 87.000 kuna

22-godišnjak je upravljao neregistriranim i neosiguranim teretnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola

- Oglas -

U utorak, 6. srpnja, oko 18 sati u Ulici Braće Radić u Strmcu Podravskom u Varaždinskoj županiji, policajci Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske, zaustavili su neregistrirano i neosigurano teretno vozilo, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,94 promila, upravljao 22-godišnjak.

Također, utvrđeno je da je isti vozilom upravljao u vrijeme kad mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom te da mu je izdano rješenje o zabrani polaganja vozačkog ispita u razdoblju od dvije godine zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku upravu i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja.

- Oglas -

Kako se radi o recidivistu u činjenju istovrsnih prometnih prekršaja, isti je nakon otrježnjenja uhićen te će tijekom današnjeg dana biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu gdje će se provesti prekršajni postupak.

“Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu od 87.000 kuna ili kazne zatvora u trajanju do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 15 negativnih prekršajnih bodova”, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti