Subota, 18. svibnja 2024.

‘Cirkusirali’ u prometu pa ostali bez gotovo 8000 eura i vozačke dozvole na 18 mjeseci

Jedan vozač skrivio je prometnu nesreću pa odbio alkotest, a drugi vozio pijan i pod zabranom

- Oglas -

Policajci su preksinoć, oko 4.15 sati, tijekom nadzora prometa na Zagrebačkoj aveniji u Zagrebu zaustavili 29-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, zagrebačkih registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla.

Nadzorom vozila i vozača te provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da u organizmu ima najmanje 1,93 promila alkohola.

Vozač je uhićen nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 4130 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

- Oglas -

Ništa bolje nije prošao ni 51-godišnjak koji je u subotu oko 20 sati skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom, a kretao se kolnikom Ulice Trnsko u smjeru zagrebačkog zapada.

Dolaskom do kućnog broja 9/A nije se kretao prilagođenom brzinom te je prednjim desnim dijelom naletio na prethodno otvorena vrata zaustavljenog osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka.

Nakon prometne nesreće, 51-godišnjak je nastavio vožnju kolnikom Ulice Trnsko u smjeru zapada te je dolaskom do kućnog broja 9/E zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim dijelom naletio na nisko raslinje te oštetio tri parkirana osobna automobila.

Vozač je naknadno istog dana pronađen te je policajcima odbio alkotest, kao i liječničke preglede pa je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Ondje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 3590 eura i i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti