Subota, 18. svibnja 2024.

SDP-ovci Jakšić i Golubić iskazali bojazan da će žetončići održati HDZ na vlasti

Mišel Jakšić ušao je u Sabor kao nositelj u četvrtoj izbornoj jedinici, a Tomislav Golubić s liste druge izborne jedinice

- Oglas -

SDP-ovci Koprivničko-križevačke županije Tomislav Golubić i Mišel Jakšić poručili su u petak da će naredni dani pokazati koliko je oporbenom bloku iskreno stalo srušiti HDZ s vlasti jer, dojam je, kažu da se već pojavljuju žetončići.

Golubić, predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke organizacije, napomenuo je da je cijelom oporbenom bloku bio prvi cilj srušiti HDZ s vlasti, ali postizborni pregovori će pokazati koliko je takav stav nekih stranaka i pojedinaca bio iskren.

“Živimo u zemlji u kojoj su žetončići normalna pojava”, kazao je prvi čovjek županijskog SDP-a i dometnuo kako se ne može oteti dojmu da se neki od oporbenjaka pretvaraju u iste.

- Oglas -

Jakšić je rekao na konferenciji za novinare da će biti zanimljivo gledati kako će se u postizbornim previranjima ponašati Domovinski pokret koji je jedini u prošlom sazivu Sabora tražio, a oporba podržala, opoziv premijera.

Vezano uz Domovinski pokret podsjetio je i na snimke koje su procurile u javnost na kojima se Plenković ne baš biranim riječima okomio na tu stranku.

Istaknuo je Koprivnicu kao jedini grad u kojem je stranka dobila više od 50 posto glasova, posebno naglasivši da je osobno priskrbio preko 12.000 preferencijalnih glasova.

S obzirom na to da je Koprivničko-križevačka županija podijeljena na drugu i četvrtu izbornu jedinicu u želji da HDZ dominira u njima brojem glasova ta im se loša računica obila o glavu, kazao je Jakšić.

“U drugoj izbornoj jedinici obranjen je rezultat od prije četiri godine, a u četvrtoj smo dobili zastupnika više, dok je HDZ izgubio jedan mandat”, istaknuo je, pritom dodavši da je SDP rastao, osim u Koprivničko-križevačkoj, u Osječko-baranjskoj te Virovitičko-podravskoj županiji.

- Oglas -

Evidentno je, kazao je Golubić, da je na području cijele Koprivničko-križevačke županije broj birača koji su u srijedu dali glas SDP-u u svim općinama veći nego prije četiri godine, što samo pokazuje da je stranka i dalje najjača politička opcija na tom prostoru.

Mišel Jakšić ušao je u Sabor kao nositelj u četvrtoj izbornoj jedinici, a Tomislav Golubić s liste druge izborne jedinice.

Rezultate izbora za Hrvatski sabor možete pogledati OVDJE.

Mišel Jakšić dobio više od 12 i pol tisuća preferencijalnih glasova, Željko Lacković gotovo četiri i pol tisuće

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti