Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Motociklist bježao policajcima pa sletio s ceste, udario u betonski most i poginuo

Utvrđeno je da je 28-godišnjak kroz mjesto Dautan upravljao motociklom marke Ducati, bez registracijskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita A kategorije te je dolaskom do kućnog broja 73, uslijed neprilagođene brzine kretanja, u lijevom zavoju izgubio nadzor na motociklom

Preporučujemo

Nova tragedija na našim cestama. Naime, kako je izvijestila bjelovarsko-bilogorska policije, u četvrtak oko 17.20 sati u mjestu Bulinac policijski službenici su uočili vozača motocikla koji je nosio zaštitnu kacigu, a koji se bez registracijske oznake na motociklu kretao velikom brzinom.

Zbog sumnje u prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, krenuli su za njim te su ga sustigli na ulazu u mjesto Patkovac gdje su ga, koristeći svjetlosne i zvučne signale, pokušali zaustaviti na mjestu pogodnom za zaustavljanje, odnosno autobusnom ugibalištu.

Motociklist je tada smanjio brzinu i pokazao namjeru zaustavljanja, a policijski službenici su krećući se iza motociklista skrenuli na navedeno ugibalište. Međutim, motociklist se nije zaustavio na autobusnom ugibalištu već je povećao brzinu i počeo bježati skrenuvši u sporednu ulicu koja vodi prema mjestu Dautan. S obzirom na gustoću prometa na glavnoj cesti, policijski službenici nisu mogli odmah krenuti za njim te su ga prestali pratiti.

Policijski službenici su nastavili obavljati posao nadzora vožnjom kroz mjesto Dautan te su prelaskom oko pet kilometara, usporavajući na cesti zbog usporavanja drugog vozila, u putnom jarku uočili motor i motociklista nakon čega su putem sredstava veze o tome obavijestili Operativno dežurstvo policijske uprave te hitnu medicinsku pomoć.

Temeljem naloga zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, policijski službenici Postaje prometne policije Bjelovar obavili su očevid prometne nesreće kojim je utvrđeno da je 28-godišnjak oko 17.30 sati kroz mjesto Dautan upravljao motociklom marke Ducati, bez registracijskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita A kategorije te je dolaskom do kućnog broja 73, uslijed neprilagođene brzine kretanja, u lijevom zavoju izgubio nadzor na motociklom i sletio u putni jarak gdje je udario u betonski putni most i smrtno stradao.

Tijelo preminulog je prevezeno na odjel patologije Opće bolnice Bjelovar.

- Advertisement -

Najnovije objave