Ponedjeljak, 24. siječnja 2022.

Na Brijune otišla treća smjena koprivničkih vatrogasaca

Na Velikom Brijunu nalazi se auto cisterna u vlasništvu JVP Koprivnica opremljena visokotlačnom pumpom i spremnikom sa 7000 litara vode

Preporučujemo

Osam koprivničkih dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca, od jučer, 23. srpnja, dežurno je u trećoj smjeni redovne dislokacije vatrogasaca u Nacionalnom parku Brijuni.

– Kao i dosadašnje smjene, na Velikom Brijunu nalaze se Igor Međimorec, Mišel Ivančić, Mario Jakupec i Davor Tušek, četiri profesionalna vatrogasca iz Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice. Na Malom Brijunu su dobrovoljci Kristijan Sminderovac i Veljko Podravac, a na otočiću Vanga Ivica Petrović i Zdravko Lončarek. Svi su članovi društava iz Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, a na Brijunima će provoditi mjere zaštite od požara sljedeća dva tjedna – istaknuli su iz VZG-a Koprivnica.

Na Velikom Brijunu nalazi se auto cisterna u vlasništvu JVP Koprivnica opremljena visokotlačnom pumpom i spremnikom sa 7000 litara vode dok je na Malom Brijunu vozilo sa spremnikom od 450 litara, pripadajućom opremom za gašenje požara te sustavom veza.

Vatrogasci su na dislokacije upućeni na temelju programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Hrvatsku u 2020. te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske Slavka Tucakovića.

- Advertisement -

Najnovije objave