Utorak, 6. prosinca 2022.

Na đurđevačkom području počeo obilazak starijih i nemoćnih, Mirjana Mišulin: Volim posao gerontodomaćice i njime se bavim već 15 godina

Mirjana obilazi korisnike na đurđevačkom području, a njena najstarija korisnica Terezija Sokač ima 89 godina i već nekoliko godina živi sama

Preporučujemo

U sklopu projekta Snaga pomoći 2 gerontodomaćice su nedavno započele s obilaskom krajnjih korisnika s ciljem pomoći i pružanja podrške starijim i nemoćnim osobama i tako nastavile program koji na đurđevačkom području traje od 2006.

Jedna od 25 gerontodomaćica koje su zaposlene u drugoj fazi projekta Zaželi je i Mirjana Mišulin koja trenutno brine od sedam korisnika.

– Volim svoj posao gerontodomaćice i njime se bavim već 15 godina. Za to vrijeme brinula sam o ukupno 70 korisnika i mogu reći da ponekad zna biti teško, ali sve je to stvar dogovora i organizacije. Važno je razgovarati s korisnicima i saslušati ih kako bi oni stekli povjerenje u vas – rekla je Mirjana Mišulin.

Mirjana obilazi korisnike na đurđevačkom području, a njena najstarija korisnica Terezija Sokač ima 89 godina i već nekoliko godina živi sama. Mirjana joj najčešće pomaže oko nabave lijekova i namirnica te poslova čišćenja u kući praveći joj društvo.

– Sretna sam što imam Mirjanu koja mi pomaže s kućanskim poslovima s obzirom na to da živim sama. Uvijek je mogu zamoliti za pomoć i razgovarati s njom o svojim problemima, ona mi je kao prava obitelj. Zadovoljna sam i drago mi je što se ovaj projekt provodi kod nas i što se grad na ovaj način brine o nama, starijim građanima – rekla je korisnica projekta Zaželi, Terezija Sokač.

Podsjetimo, projekt Zaželi prijavila je udruga Mali princ u suradnji su Gradom Đurđevcom. Na đurđevačkom području gerontodomaćice trenutno brinu o 190 korisnika, a prijave se zaprimaju i dalje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti