Ponedjeljak, 27. rujna 2021.

Na okupljanja i koncerte samo uz COVID potvrde, evo kada bi trebali krenuti koncerti s publikom

Plan je da COVID potvrda služi kao dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativnom testu i za druge namjene poput ulaska na koncerte

Preporučujemo

Na koncerte i okupljanja moći će ići samo osobe koje imaju COVID potvrdu, a RTL doznaje kako bi ta odluka trebala biti donesena ovaj tjedan.

Osim za prelazak granice, plan je da COVID potvrda služi kao dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativnom testu i za druge namjene poput ulaska na koncerte.

Prijedlog je to industrije događanja koji preko Ministarstva kulture šalju u Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Dogovarao se i prvi probni koncert bez mjera, ali opcije oko njegove realizacije još su na stolu.

“Ono što je cilj je da se integriraju ulaznice, znači provjera tih ulaznica s provjerom tih zelenih propusnica. Tako da taj proces bude brz, jednostavan i na jednom mjestu. Ne želimo na ulazu dodatno usporavati taj proces dodatno”, poručuje vlasnik platforme za posredovanje u prodaji ulaznica Berislav Marszalek.

“Stožer u ovom trenutku razmatra donošenje tih nacionalnih pravila za korištenje digitalne COVID potvrde i ja pretpostavljam da ćemo mi do kraja tjedna imati neko nacionalno rješenje za to i onda ćemo moći razgovarati gdje i na koji način bi se organizirao taj koncert. Ja se nadam da ćemo u petak znati nešto više o tome”, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

S obzirom na to da će Stožer nove mjere objaviti do 15. lipnja, a u njih bi kako neslužbeno doznaje RTL trebala ući korekcija broja ljudi na okupljanju, prvi koncert po starom normalnom trebao bi biti održan do kraja mjeseca.

Dakle, bez pridržavanja epidemioloških mjera, ali pod uvjetom da su posjetitelji preboljeli, cijepljeni ili negativni. Uz ulaznicu će se skenirati i digitalna COVID potvrda.

“Bilo je u skladu s razgovorima koje smo imali sa zajednicom nekih prijedloga koncerta na Jarunu, koncerta u Areni. Točno gdje će i kako će prvi koncert izgledati je sad teško reći. O čemu to ovisi? To prije svega ovisi o našim razgovorima s HZJZ u kojem ćemo trenutku biti spremni da se registriraju te COVID putovnice”, jasno će državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Krešimir Partl.

Najnovije objave