Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Na Otoku mladosti u Ludbregu postavljen sanitarni kontejner

Kontejner je prenosiv i predstavlja kompaktnu funkcionalnu tehnološku cjelinu dugog vijeka trajanja s malim utroškom energije i troškovima održavanja

Preporučujemo

Na Otoku mladosti u Ludbregu postavljen je sanitarni kontejner s četiri sanitarna čvora., a radi se o proizvodu tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca.

Kontejner je prenosiv i predstavlja kompaktnu funkcionalnu tehnološku cjelinu dugog vijeka trajanja s malim utroškom energije i troškovima održavanja.

“Prošlog tjedna postavljena je na prostoru Otoka mladosti rasvjeta, a ovaj tjedan stigao je i kontejner. Poznato je da smo nakon dosta godina uspjeli vratiti taj prekrasan prostor, ponovo je gradsko vlasništvo i želimo da bude maksimalno funkcionalan. U razvoju smo i brojnih outdoor aktivnosti jer želimo potaknuti boravak u prirodi i kretanje, posebice u ovom vremenu trajanja pandemije”, rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Otok mladosti, omiljeno je mjesto šetača, sportaša i rekreativaca, a osobito mladih, svojedobno je prešao u državno vlasništvo, tako da je Ludbreg godinama bio uskraćen mogućnosti da upravlja s devet hektara vodene površine te isto toliko zelenila i šuma u gradskom središtu.

Nakon što je Otok mladosti ponovo postao gradsko vlasništvo, Ludbreg započeo je s uređenjem prostora, a u planu je prijava projekata.

“Prijavit ćemo se na dva europska projekta cjelovitog uređenja vodenih površina na Otoku mladosti, očuvanja bioraznolikosti i pretvaranja Otoka u mjesto okupljanja i druženja ne samo ribolovaca i šetača već svih građana Ludbrega, ali i gostiju koji će na pravi način koristiti naša prirodna bogatstva”, pojasnio je gradonačelnik Bilić.

- Advertisement -

Najnovije objave