Utorak, 27. rujna 2022.

Uređuje se Ulica Matije Gupca u Đurđevcu

Đurđevac nastavlja financirati uređenje kolnih prilaza svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini

Preporučujemo

U Đurđevcu je nakon završenih radova na rekonstrukciji plinske mreže u ulici Matije Gupca, dio ulice od rotora na Peskima do Park šume Borik dobio stazu, kolne prilaze i proširenje kolnika, a radovi se nastavljaju u dijelu ulice od spomenutog rotora do spoja s Ulicom kralja Tomislava.

Ovaj tjedan krenuli su radovi na postavi rubnjaka, a nakon toga će se nastaviti asfaltirati kolni prilazi i pješačka staza, a po završetku svih radova uredit će se i zelene površine duž ulice.

“Ova ulica do sada nije imala stazu ni s jedne strane, te je bila ugrožena sigurnost pješaka, a posebice onih najmlađih koji su svakodnevno pješice išli po cesti. Treba napomenuti da se radi o jednoj od dužih ulica u gradu i vrlo prometnoj cesti. Upravo zbog toga, ali i projekta zamijene plinske mreže odlučili smo krenuti u projekt izgradnje pješačke staze, ali i proširenja kolnika”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Đurđevac nastavlja financirati uređenje kolnih prilaza svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi.

Prijave se zaprimaju i dalje, a zainteresirani se mogu javiti u Grad ili na broj telefona 811-052.

Obavještavaju se građani kako bi znali planirati svoja sredstva da će se s provođenjem ove mjere nastaviti i nadalje u svim ulicama gdje se planiraju radovi na izgradnji pješačkih staza.

- Advertisement -

Najnovije objave