Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Na sjednici legradskog Općinskog vijeća donijete brojne važne odluke

Sjednici je bilo prisutno osmero vijećnica i vijećnika, općinski načelnik, djelatnice jedinstvenog upravnog odjela Općine Legrad i predstavnica incijative Šoderica naselje. Evo o čemu se sve raspravljalo...

Preporučujemo

U društvenom domu u ponedjeljak je održana 10. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad.

Sjednici je bilo prisutno osmero vijećnica i vijećnika, općinski načelnik, djelatnice jedinstvenog upravnog odjela Općine Legrad i predstavnica inicijative Šoderica naselje.

Nakon prozivke, usvojeni su zapisnici s prethodnih sjednica te je jednoglasno usvojen dnevni red (s dopunom).

Na samom početku pod točkom aktualni sat općinski načelnik Ivan Sabolić iznio je podatke od posljednje sjednice. Spomenuo je kadrovske promjene u jedinstvenom upravnom odjelu Općine Legrad, prijavu projekta Solarne elektrane na vrtiću, organizaciju cijepljenja protiv koronavirusa te novosti oko aglomeracije.

Vijećnika Vedrana Bebeka zanimale su novosti oko eksploatacijskog polja Gornje Grmlje, na što mu je odgovoreno da još uvijek nemaju odgovor odvjetnika te da će o toj temi raspravljati na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća.

Vijećnika Alena Dedija zanimale su novosti oko postavljanja ograde na groblju u Selnici Podravskoj, novosti oko autobusne stanice u Selnici i zašto nema rasvjete na svakoj banderi u Selnici. Napomenuo je da se u sklopu solarne elektrane planira graditi i plinska termoelektrana te da on nije za to.

Načelnik je spomenuo da će se ograda i autobusna stanica riješiti prema rasporedu, sve do kraja godine, dok što se tiče postavljanja rasvjete na svaku banderu, radi se planski te je u ovoj godini postavljena u Velikom Otoku i Malom Otoku, a da su u sljedećoj godini planirana nova naselja.

Što se tiče elektrane, načelnik je odgovorio da se o tome razgovaralo prije davanja zemljišta u koncesiju te da je to pisalo u svim dokumentima. Izradit će se studija utjecaja na okoliš i ostali dokumenti te će svatko dati svoje primjedbe i prijedloge što se tiče toga projekta.

Vijećnika Igora Horvata zanimale su novosti oko optičkog interneta, na što mu je odgovoreno da se čeka natječaj Fonda za oporavak, a projekt optičkog interneta je uvršten u Strategiju Koprivničko-križevačke županije.

Pod drugom točkom, nakon duge rasprave, sa šest glasova ‘za’ i dva ‘protiv’ usvojen je proračun Općine Legrad za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu.

Nakon toga, na jednak način donijeta je odluka o izvršenju proračuna Općine Legrad za 2022. godinu.

Pod točkom četiri jednoglasno su usvojene dvije odluke, i to analiza stanja civilne zaštite za 2021. godinu i plan razvoja civilne zaštite za 2022. godinu.

Pod petom točkom jednoglasno je donijeta odluka o zabrani građenja i izvođenja radova građevinskih radova tijekom turističke sezone za 2022. godinu na području Općine Legrad.

Nakon toga, jednoglasno je donijeta odluka o obavljanju dimnjačarskih poslova na području Općine Legrad.

Pod točkom sedam raspravljano je oko inicijative Šoderica naselje, na što je zaključeno da će se donositi odluka nakon stupnja novog Zakona o naseljima, pošto je isti u proceduri, a važeći je na snazi iz 1988. godine.

Temeljem zamolbe Ljiljane Zlatec istoj je odobrena pomoć za nabavku medicinskih pomagala.

Temeljem pisma namjere tvrtke Terra Energy Generation Company ukinut je status javnog dobra za česticu 1497 k.o. Veliki Otok.

Deseta točka je nadopunjena te je donijeta odluka o isplati božićnica za umirovljenike u iznosu od 150 kuna, i to za one osobe čiji je zbroj tuzemnih i inozemnih mirovina manji od 2000 kuna. Božićnice će se isplaćivati tijekom prosinca.

Pod točkom pitanja i prijedlozi odobrena je zamolba Eko Legrada oko prodaje ogrjevnih drva te zamolba Danijela Oršuša iz Zablatja oko pomoći zbog požara kuće.

Najnovije objave