Srijeda, 29. studenoga 2023.

Na školskim objektima u Koprivničko-križevačkoj županiji postavljaju se fotonaponske elektrane

Strategija ulaganja u fotonaponske elektrane nastavit će se izradom projekata za dogradnju školskih prostora za jednosmjensku nastavu u osnovnom školstvu

- Advertisement -

Koprivničko-križevačka županija prepoznala je kao važnost implementacije obnovljivih izvora energije u školske objekte kojima je osnivač kao važnu dugoročnu strategiju.

Tako su lani postavljene fotonaposke elektrane na osnovnim školama u Kalinovcu, Kalniku i Sokolovcu, u vrijednosti od 95.000 eura.

U sklopu projekta županijskog Centra kompetentnosti, elektrane su dobile i Obrtnička škola Koprivnica te Strukovna škola Đurđevac.

- Advertisement -

Županija nastavlja ulaganje u obnovljive izvore energije u školskim objektima te su u tijeku radovi na postavljanju fotonaponskih elektrana na osnovnim školama u Goli, Legradu, Svetom Petru Orehovcu, Kloštru Podravskom i Molvama te na Srednjoj školi ‘Ivan Seljanec’ u Križevcima i Srednjoj školi Koprivnica.

Kako su izvijestili iz županijske uprave, za ovaj projekt predviđeno je oko 300.000 eura. Projektima fotonaponskih elektrana škole će postići energetsku neovisnost korištenjem obnovljivih izvora energije i čistih energetskih potencijala kojima županija obiluje.

Postavljanje solarnih panela // Foto: kckzz.hr

Strategija ulaganja u fotonaponske elektrane nastavit će se izradom projekata za dogradnju školskih prostora za jednosmjensku nastavu u osnovnom školstvu.

Riječ je o školama u Drnju, Rasinji, Ferdinandovcu, Svetom Ivanu Žabnu, Koprivničkom Ivancu, Hlebinama, Podravskim Sesvetama i Fodrovcu.

Za ostatak školskih objekata na kojima će se ugraditi fotonaponske elektrane sređuje se potrebna dokumentacija te će se sklapati ugovori u narednim proračunskim razdobljima, doznajemo u županijskoj upravi.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti