Subota, 1. travnja 2023.

Na zgradu dječjeg vrtića u Đurđevcu postavljeni solarni paneli

Plan nam je da sve naše ustanove i tvrtke budu energetski učinkovitije i energetski neovisne, istaknuo je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči

Preporučujemo

Dječji vrtić Maslačak je u suradnji s Gradom Đurđevcom uspješno osigurao sredstva za izgradnju solarne elektrane snage 80 kWh.

Cilj projekta je proizvodnja vlastite električne energije kako bi vrtić u cijelosti bio energetski neovisan i kako bi za svoje potrebe koristio samo proizvedenu struju, posljedično će se smanjiti troškovi režija, ali i emisija stakleničkih plinova.

Vrijednost ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije na vrtiću iznosi oko 108.000 eura (814.000 kuna), a projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu s oko 43.300 eura (326.000 kuna).

“Prijašnjim projektima i mjerama poput zamijene krovišta, zamijene stolarije, modernizacijom rasvjete, pripremom tople vode i podnim grijanjem već smo značajno energetski obnovili naš vrtić, a ovaj projekt je samo nadogradnja. Pripremljeni su i projekti energetske obnove svih područnih škola, a i na kompostani će se u narednim tjednima postaviti solarne ploče. Plan nam je da sve naše ustanove i tvrtke budu energetski učinkovitije i energetski neovisne što će biti od velikog značaja u ovo vrijeme kad rastu cijene energenata”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjetimo, solarni paneli postavljeni su i na zgradi đurđevačke Javne vatrogasne postrojbe u te na dvorani Osnovne škole Đurđevac.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti