Ponedjeljak, 25. listopada 2021.

Nadvožnjak preko željezničke pruge u Križevcima otvoren za promet, gradonačelnik Rajn: ‘Ovo smo čekali 40 godina’

Nema više čekanja na rampi, nema više one nesigurnosti prilikom ulaska u grad, od danas svi možemo nesmetano prometovati novim nadvožnjakom, presretan je gradonačelnik Križevaca

Preporučujemo

Nadvožnjak preko željezničke pruge u Križevcima u četvrtak je otvoren je za promet.

Puštanjem nadvožnjaka u promet riješen je problem dosadašnjeg zastoja u prometu zbog spuštanja rampe radi prolaska vlaka i omogućeno je nesmetano prometovanje, ističu iz križevačke gradske uprave.

Uoči puštanja u promet, nadvožnjak su obišli križevački gradonačelnik Mario Rajn i voditelj projekta ispred investitora Hrvatskih cesta Ozren Gverić.

Gradonačelnik Rajn tom je prilikom istaknuo svoje zadovoljstvo izgradnjom nadvožnjaka.

“Ovo smo čekali 40 godina! Nema više čekanja na rampi, nema više one nesigurnosti prilikom ulaska u grad, od danas svi možemo nesmetano prometovati novim nadvožnjakom. Hvala investitoru Hrvatskim cestama na provedbi ovog iznimno značajnog projekta, izvođačima radova na uspješnoj izgradnji nadvožnjaka usprkos aktualnoj pandemiji, svima koji su bili dio ove gradnje, ali najviše hvala vama Križevčankama i Križevčanima na strpljenju svih ovih godina”, naglasio je Rajn.

Ozren Gverić i Mario Rajn
Ozren Gverić i Mario Rajn // Foto: Grad Križevci

Voditelj projekta Ozren Gverić naglasio je prilikom obilaska da se u ovom trenutku još neće otvoriti pješačko-biciklistička staza na nadvožnjaku, ali je omogućen promet automobilima i ostalim vozilima.

“Završeni su radovi na državnoj cesti D22 te će se promet preusmjeriti na novoizgrađeni nadvožnjak preko željezničke pruge. Danas je obavljen interni tehnički pregled od stručnog povjerenstva koje je pregledalo izgrađenost građevine te ustanovilo da su ispunjeni sve elementi glede sigurnosti prometa na cestama”, rekao je Gverić.

Duljina nadvožnjaka je 206 metara, a cjelokupna duljina izgrađenog pravca od Tomislavove ulice pa do spoja na brzu cestu je 950 metara.

Izgradnja nadvožnjaka provedena je kroz tri faze od kojih su za dvije bile zadužene Hrvatske ceste te je njihova ukupna vrijednost 49 milijuna kuna, dok je za treću fazu, koja je uključila rekonstrukciju Gundulićeve ulice u vrijednosti od tri milijuna kuna, bio zadužen Grad Križevci.

Najnovije objave