Utorak, 26. listopada 2021.

Nastavlja se Liga prvakinja, Podravka Vegeta u subotu u Francuskoj

Ozlijeđena je Nikolina Zadravec koja čeka pregled u ponedjeljak i najvjerojatnije će biti operirana. Na nju prema prognozama nećemo moći računati sigurno mjesec dana, rekao je trener Pranjić

Preporučujemo

Podravka Vegeta ovog vikenda nastavlja s natjecanjem u Ligi prvakinja. U prva tri kola upisani su jedna pobjeda i dva poraza. Koprivničanke su na domaćem terenu na premijeri svladale Budućnost 29:22, potom su uslijedila dva poraza. Na gostovanju kod Ferencvaroša 33:27, te kod kuće protiv Bukurešta 31:36.

Odličnu igru pokazala je Podravka u sva tri prva poluvremena tih utakmica, no isto tako je bio primjetan pad u drugom. Bivši trener Neven Hrupec tvrdio je da mu treba još vremena i utakmica, te da će sve doći na svoje, ali uvjerljiv domaći poraz od Lokomotive sve je promijenio.

Vođenje ekipe privremeno je povjereno Antoniju Pranjiću, pomoćnom treneru koji je uspješno obavio prvenstveno gostovanje u Osijeku. Pred njim će u subotu biti znatno teži zadatak, slijedi gostovanje kod Bresta u 4. kolu Lige prvakinja. Brest je dosad skupio samo dva boda, te u ogledu s Podravkom ima imperativ pobjede.

– U utorak smo odradili prvi zajednički trening nakon reprezentativnih okupljanja. Ozlijeđena je Nikolina Zadravec koja čeka pregled u ponedjeljak i najvjerojatnije će biti operirana. Na nju prema prognozama nećemo moći računati sigurno mjesec dana. U Brest idemo s jednim desnim krilom Anom Turk koja će podnijeti sav teret te pozicije. Larissa Kalaus nije išla u Osijek jer je pri povratku iz reprezentacije imala zdravstvenih problema, radi se o malo jačoj prehladi no sada je dobro. Večeras će odraditi prvi trening s ekipom i ide s nama na gostovanje. Mi smo jučer odradili i gostovanje u Osijeku s kojim smo zadovoljni iako je u drugom poluvremenu bio vidljiv manji pad. U Koprivnicu smo stigli u pola dva u noći, a ujutro smo već odradili taktički trening koji ćemo nadopuniti s popodnevnim treningom, a sutra rano ujutro krećemo na put – rekao je Antonio Pranjić na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak.

Ana Turk
Ana Turk // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Brest je veliki favorit, riječ je o jednoj od dvije najbolje francuske ekipe, sudioniku posljednjeg Final Foura.

– Moćna ekipa koja na svim pozicijama ima odlične igračice. Veliku snagu daje im lijeva vanjska igračica i francuska reprezentativka Niakate, a tu je i odlična vratarka Toft. Njih dvije kad imaju svoj dan mogu pobijediti svakog. Mi idemo u Brest dati sve od sebe i gledat ćemo na našu igru. Želimo biti čvrsti u obrani i mislim da smo ih dobro izanalizirali i da možemo pružiti dobru igru te pokušati doći do pozitivnog rezultata – rekao je Pranjić.

Ana Turk spremna je za iskušenja koja je čekaju.

– Imali smo svega nekoliko treninga nakon reprezentativnog tjedna. Atmosfera je dobra, ali se još uvijek prilagođavamo novonastaloj situaciji, ali svakako to ne smije i neće utjecati na naše zalaganje, trud i dat ćemo sve od sebe u subotu – rekla je Ana Turk.

Na lijevom krilu će minutažu s Dijanom Mugošom dijeliti Korina Karlovčan.

– Nismo imali puno vremena za pripremu jer su nam igračice bile u reprezentacijama. U utorak popodne smo se okupile, a u srijedu smo već imale i prvenstvenu utakmicu s dužim putovanjem do Osijeka. Danas smo imali trening ujutro i imamo još dva treninga za pripremu za ogled s Brestom. To je jedno od težih gostovanja, ali znamo da ćemo dati sve od sebe i boriti se – najavila je Korina Karlovčan.

Korina Karlovčan
Korina Karlovčan // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Utakmicu će suditi bugarski sudački par Georgi Dojčinov i Julian Goretsov. Utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 18 sati, a prijenos će biti na Arena Sportu 2.

Najnovije objave