Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Nastavlja se provedba specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Đurđevcu i Križevcima

U Đurđevcu su na raspolaganju specijalističke ambulante oftalmologije, interne medicine, opće kirurgije i otorinolaringologije

Preporučujemo

U srijedu su u prostorijama županijske uprave župan Darko Koren i ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova – Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije potpisali sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu.

Za provedbu sporazuma, koji uvelike doprinosi razvoju zdravstvene zaštite na području županije, ove je godine osigurano preko 700.000 kuna, a župan je istaknuo kako to na najbolji način pokazuje usmjerenje Županije prema povećanju dostupnosti i kvalitete usluga u županijskom zdravstvenom sustavu.

“Kroz specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu osigurali smo liječnike specijaliste u našim ispostavama u Križevcima i Đurđevcu te mogu reći kako je, prema povratnim informacijama od pacijenata, ova usluga od iznimne važnosti jer ne moraju na određene preglede putovati u Koprivnicu, a time se smanjuje i lista čekanja u koprivničkoj Općoj bolnici. Mjeru kontinuirano provodimo već sedam godina, a samo je tijekom prošle godine obavljeno gotovo četiri tisuće pregleda, odnosno oko 30.000 od početka djelovanja. Zahvaljujem ravnateljima i liječnicima koji obavljaju preglede, a želja nam je dodatno proširiti mrežu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite osiguranjem stručnih timova u granama medicine za kojima postoji potreba”, rekao je župan.

Građanima Križevaca i okolice dostupne su usluge specijalista psihijatrije, ortopedije, interne medicine, otorinolaringologije i urologije, s time da je ambulanta urologije novost od ove godine.

U Đurđevcu su na raspolaganju specijalističke ambulante oftalmologije, interne medicine, opće kirurgije i otorinolaringologije.

“U bolničkom zdravstvenom sustavu vrlo dobro razumijemo koja je vrijednost ovakvog oblika usluge za naše pacijente u Križevcima i Đurđevcu. Zahvaljujem Županiji na financijskoj potpori i svim kolegama specijalistima iz koprivničke Opće bolnice koji kroz specijalističko-konzilijarnu zaštitu omogućavaju stanovnicima uslugu za koju bi inače trebali putovati u koprivničku bolnicu. Uvjeren sam kako će urološka ambulanta u Križevcima dodatno poboljšati kvalitetu i dostupnost usluge te kako će se ovaj vrijedan program nastaviti i u narednim godinama”, kazao je ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić.

Ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković pozdravila je inicijativu Županije te zahvalila na financijskim sredstvima.

“Drago mi je što ovako dobro surađujemo, zahvaljujem Županiji na financijskoj pomoći te specijalistima iz koprivničke bolnice koji su uključeni u projekt kojim se osigurava dostupnost i kvaliteta usluge”, istaknula je ravnateljica Hanžeković.

Zahvalu je uputila i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla koja je istaknula kako je specijalističko-konzilijarna zaštita iznimno vrijedan projekt u kojem Županija i županijske zdravstvene ustanove sinergijom stvaraju uvjete za najbolju zdravstvenu zaštitu.

“Zadovoljna sam što se naša suradnja nastavlja te što smo zajednički u projektu od koje najveću korist imaju stanovnici naše županije koji će i dalje na raspolaganju imati kvalitetnu zdravstvenu uslugu”, zaključila je ravnateljica Vadla.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici županijskih upravnih tijela Melita Ivančić, Maja Blažek i Darko Masnec, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti