Subota, 26. studenoga 2022.

Nastavlja se uređenje šumskih puteva na đurđevačkom području, Janči: Razvoj infrastrukture je temelj za razvoj turizma

Mi se lagano, ali sigurno pozicioniramo kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske, naglasio je gradonačelnik Janči

Preporučujemo

Grad Đurđevac je prijavio još jedan EU projekt. Naime, riječ je o projektu uređenja primarnih šumskih prometnica na širem đurđevačkom području čime će se urediti preko osam kilometara šumskih puteva.

Ukupna vrijednosti projekta je oko 7,4 milijuna kuna, a sufinancirat će se u iznosu od 100 posto iz programa ruralnog razvoja. U sklopu projekta bit će obuhvaćeni pripremni radovi na rekonstrukciji cesta, zemljani radovi, radovi na odvodnji i radovi na kolniku.

“Nastavljamo s uređenjem šumskih puteva i to nastojimo u cijelosti financirati iz EU sredstava. Dobro smo uočili i iskoristili raspisanu mjeru za rekonstrukciju šumskih puteva i obuhvatili velik prostor gdje se nalaze šume u privatnom posjedu. Projekt obuhvaća tri trase, a to su Bilogora-Mičetinac, odvojak Kenđelićev breg i Sirova Katalena – Prugovac”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Istaknuo je kako je razvoj infrastrukture temelj za razvoj turizma.

“Mi se lagano, ali sigurno pozicioniramo kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske, a izgradnja i uređenje prometnica je jedan od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma. Rekonstrukcija šumskih cesta značajno će podići kvaliteta života stanovnika prigradskih naselja te će zasigurno pozitivno utjecati i na povećanje smještajnih kapaciteta. U tom pravcu želimo ići i dalje”, naglasio je Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti