Subota, 28. svibnja 2022.

Ne propustite zanimljiv program Noći muzeja u Muzeju Međimurja Čakovec

Ovogodišnji program Noći muzeja prilagođen je osnovnoj temi "Muzeji između stvarnog i digitalnog"

Preporučujemo

I Muzej Međimurja Čakovec uključuje se svojim programima na 17. po redu Noć muzeja.

Iako se pandemijska situacija od prošle godine nije mnogo promijenila, za razliku od 2021. u kojoj se Noć muzeja obilježila isključivo online programima, cijepljenje građana i uvođenje Covid potvrda omogućit će u ovoj godini kontrolirano provođenje manifestacije u realnom vremenu i prostoru.

Ovogodišnji program Noći muzeja prilagođen je osnovnoj temi “Muzeji između stvarnog i digitalnog”.

Iako će stalni postavi ovog muzeja za posjetitelje biti otvoreni uz besplatan razgled od 18 sati, s programom za ciljane skupine školske djece kreću već od jutarnjih sati.

Održat će se dvije radionice u dva termina, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, na kojima će učenici dobiti priliku isprobati i upoznati tehnologiju virtualnih (VR) i naočala za hologramske projekcije (HoloLens).

Radionicu “Upoznaj Stari grad kroz VR i HoloLens naočale” vodit će muzejska pedagoginja Ines Virč, a radionicu “Mini hologram i digitalno u muzeju” vodit će profesorica čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog Melita Sambolek.

Na službenom otvorenju Noći muzeja održat će se promocija Knjige legendi i turističkoga proizvoda projekta “Living castles” u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja s početkom u 18 sati.

Od 18 sati građani mogu krenuti s besplatnim razgledom svih stalnih i izložbenih postava, a to su palača, Riznica Međimurja i Izložbeni salon s tematskom izložbom “Tibeti u Međimurju i Podravini”.

U Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja bit će postavljen punkt mješovite i virtualne stvarnosti s virtualnim (VR) naočalama i naočalama za hologramske projekcije (HoloLens) na kojem će svi posjetitelji moći upoznati najnoviju tehnologiju virtualne i mješovite stvarnosti.

Za ulaz u muzejske postave potrebno je predočiti valjanu Covid potvrdu (osim djece).

- Advertisement -

Najnovije objave